Απλήρωτοι οι οικογενειακοί γιατροί: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής των υπηρεσιών τους

06-12-2019

Χωρίς οικογενειακούς ιατρούς κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό οικογενειακοί ιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο διακοπής της παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, καθώς ο ΕΟΠΥΥ έχει «παγώσει» τις πληρωμές τους.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακοί γιατροί δεν έχουν εκδώσει από τον Αύγουστο του 2019 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών «κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης / εντολής της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ». Αυτό σημαίνει ότι οι συμβεβλημένοι οικογενειακοί γιατροί συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς να αμείβονται και χωρίς να γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα πληρωμών.

Το πρόβλημα προέκυψε μετά τη λήξη της πρώτης περιόδου που είχε θεσπίσει το υπουργείο Υγείας, κατά την οποία οι ιδιώτες οικογενειακοί γιατροί λάμβαναν από τον ΕΟΠΥΥ πάγια αντιμισθία (1.800 ευρώ), ώστε να δοθεί χρόνος στους πολίτες να εγγραφούν. Με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, ο κάθε οικογενειακός γιατρός πληρώνεται βάσει του αριθμού των εγγεγραμμένων σε αυτόν πολιτών.

«Οι συμβεβλημένοι ιδιώτες ιατροί παρέχουν, εκτός από τις και τον πανάκριβο εξοπλισμό του ιατρείου τους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και είναι αναγκαίο να πληρώνονται με συνέπεια», σημειώνει στην επιστολή της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ και προειδοποιεί: «Σε περίπτωση περαιτέρω καθυστέρησης, θα επανέλθουμε με τα απαραίτητα νομικά μέτρα, με σοβαρό το ενδεχόμενο της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του οργανισμού»