Από ένα οικιακό ψυγείο στους διαδρόμους του νοσοκομείου η φωτιά στον “Άγιο Σάββα”

04-09-2017

Φωτιά στον 4 όροφο του Νοσοκομείου, σε κλινική του χειρουργικού τομέα και συγκεκριμένα στο χώρο εξυπηρέτησης ασθενών και συνοδών εκσηλώθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας τα ξημερώματα της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου.

Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα, χάρη στην έγκαιρη και ψύχραιμη επέμβαση του προσωπικού, αλλά και της πυροσβεστικής που κατέφθασε σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώνοντας την κατάσβεση όπως ενημερώνει η διοίκηση του Νοσοκομείου και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου.

Το ανακριτικό της πυροσβεστικής διερευνά τα αίτια της φωτιάς ενώ οι ζημίες που προκλήθηκαν περιορίζονται σε ένα οικιακό ψυγείο, μια πόρτα, σε τμήμα της ψευδοροφής και σε φθορές στους τοίχους.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι η φωτιά προήλθε από την έκρηξη του ψυγείου που βρισκόταν στην αρχή του διαδρόμου της πτέρυγας, γι’ αυτό και η απομάκρυνση των ασθενών ήταν πολύ επικίνδυνη. Στο ψυγείο αυτό τοποθετούσαν τρόφιμα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι συνοδοί. Ευτυχώς την ώρα της έκρηξης του ψυγείου από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ αφού ευτυχώς την ώρα της έκρηξης δεν υπήρχε κοντά ασθενής ή συνοδός ώστε να κινδυνέψει άμεσα η ζωή του.
Η πυροσβεστική που έγκαιρα έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά ερευνά τα αίτια της έκρηξης του ψυγείου.

Τέλος η ΠΟΕΔΗΝ απευθύνει ερώτημα προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου εάν έπρεπε να υπάρχει ψυγείο στο διάδρομο των κλινικών και εάν γινόταν συντήρηση στο συγκεκριμένο ψυγείου που εξυπηρετούσε ασθενείς και συνοδούς.