Από τις 16 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του κορoνοϊού για το γενικό πληθυσμό. Το χρονοδιάγραμμα – ποιοι έχουν προτεραιότητα

12-01-2021

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός έναντι της covid-19 στον γενικό πληθυσμό και σε πρώτη φάση στους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών. Θα ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών και σταδιακά ο εμβολιασμός θα επεκταθεί στις ηλικίες άνω των 70 ετών.

Ηδη στην χώρα μας έχουν γίνει 49.661 – έως χθες το απόγευμα-  όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο αριθμός αυτός αφορά επαγγελματίες υγείας στο δημόσιο τομέα υγείας καθώς και εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε γηροκομεία.

Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στα ιδιωτικά Νοσοκομεία και τις επόμενες μέρες ο εμβολιασμός των ιδιωτών ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται η έναρξη μεταφοράς εμβολίων στη νησιωτική χώρα και συγκεκριμένα σε 18 νησιά και σε 13 επιπλέον μεγάλα νησιά εντός των επόμενων δυο εβδομάδων. Για τα υπόλοιπα νησιά έχει ήδη εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο για τη μεταφορά, ακόμα και στα πολύ μικρά νησιά, από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό, έτσι ώστε μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν μεταφερθεί εμβόλια σε όλα τα σημεία της Ελλάδας.