Από το πως κοιμάστε με το σύντροφό σας φαίνεται τι σχέση έχετε

26-12-2016

Ορισμένα ζευγάρια κοιμούνται αγκαλιά.  Άλλα κοιμούνται κρατώντας απόσταση γιατί θέλουν να είναι άνετα. Τώρα, έρευνα του Πανεπιστημίου του Hertfordshire στην Αγγλία δείχνει πως η υγεία στη σχέση ενός ζευγαριού φαίνεται από το πως οι σύντροφοι κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι.

Αυτό δεν έχει απαραίτητα σχέση με το αν το ζευγάρι κάνει σεξ ή τραβάει ο ένας τα σκεπάσματα του άλλου. Έχει να κάνει κυρίως με τη γλώσσα του σώματος.  Οι συγκεκριμένες θέσεις του ύπνου ίσως δείχνουν αν η σχέση είναι υγιής ή όχι.

Για την έρευνα τους, οι επιστήμονες μελέτησαν πάνω από 1.000 ανθρώπους, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια να περιγράψουν την θέση που προτιμούν στον ύπνο, αλλά και να αξιολογήσουν την κατάσταση της σχέσης τους. Τα αποτελέσματα;

  • Το 42% των ζευγαριών κοιμούνται “πλάτη-πλάτη”
  • Το 31% κοιμούνται βλέποντας στην ίδια κατεύθυνση (δηλαδή μόνο ο ένας έχει την πλάτη γυρισμένη στον άλλο).
  • 4% κοιμούνται αντικριστά ο ένας με τον άλλο
  • Το 12% των ζευγαριών περνάνε τη νύχτα σε κοντινή απόσταση
  • Το 2% των ζευγαριών απέχουν πάνω από μισό μέτρο ο ένας από τον άλλο

Μελετώντας αυτά τα στοιχεία οι επιστήμονες έβγαλαν το συμπέρασμα πως από τα ζευγάρια που κοιμούνται κοντά ο ένας στον άλλο, το 86% δηλώνει “ευτυχισμένος/η” με τον/την σύντροφό του/της, ενώ το ποσοστό αυτό πέφτει στο 66% στα ζευγάρια που κοιμούνται μακριά ο ένας από τον άλλο.

Επίσης, εξαιρετικά σημαντικό είναι και το αν τα ζευγάρια αγγίζουνται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το 94% των ζευγαριών που αρκετές φορές μέσα στη νύχτα ακουμπάει ο ένας τον άλλο δήλωσε πως έχει ευτυχισμένη σχέση. Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 68% μεταξύ των ζευγαριών που δεν έχουν καμία επαφή κατά τη διάρκεια του ύπνου.