Απόπειρα εκφοβισμού των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ από τη διοίκηση

26-12-2016

Με μια αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο γραφείο του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου «απάντησε» το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ της Αθήνας στην απόπειρα εκφοβισμού τους προκειμένου να μην παίρνουν μέρος σε κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως δέχτηκαν τηλεφωνήματα τη Δευτέρα και την Τρίτη από το γραφείο του αντιπροέδρου της διοίκησης του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνά προκειμένου να εμφανιστούν στο γραφείο του όσοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης. 

«”Κάποια αρχ…, σας παραπληροφορούν ότι θέλω να τρομοκρατήσω τους εργαζόμενους και πήρα να σε ενημερώσω ότι η πρόθεσή μου ήταν απλά να σας ενημερώσω για αυτό που κάνατε”, αυτό μου το είπε ο αντιπρόεδρος ο κ. Μυλωνάς» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Δράνιας μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ της Αθήνας. 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κος Πολάκης ενώ στη βουλή  κατά την ομιλία του κατηγόρησε κατηγόρησε τους εργαζόμενους ότι κακώς προχώρησαν σε κινητοποίηση γιατί δεν υφίσταται πρόθεση για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ ακαι ότι η συγκεκριμένη τροπολογία θα ισχύει μόνο σε έκτακτη ανάγκη, στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Σωματείου με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην Βουλή, ενημερώθηκαν ότι δεν είναι αντίθετοι σε σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες εφ’ όσον χρειαστεί», και από την άλλη ο κ. Ξανθός «σε συνάντηση του με εκπροσώπους εργαζομένων στην Κρήτη διαφοροποιήθηκε επί της τροπολογίας». «Υπάρχει έλλειψη συντονισμού τελικά ή γίνεται κάτι εσκεμμένα;», διερωτάται στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Για το θέμα παρενέβη ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος δήλωσε:  «Μετά την κατάρρευση όλων των δομών Υγείας, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τώρα, επιχειρείται και ο εκφοβισμός των εργαζομένων του ΕΚΑΒ από τη διοίκηση. Και αυτό, γιατί – αντιδρώντας στην τροπολογία Πολάκη – προέβησαν σε στάση εργασίας. Κάθε μέρα που περνά, οι μάσκες πέφτουν. Η τρομοκρατία Ξανθού – Πολάκη, σε όλο της το μεγαλείο».