Αρνείται ότι ζήτησε φακελάκι ο καρδιοχειρουργός στον Ευαγγελισμό

26-12-2016

Όχι μόνο αρνείται τις κατηγορίες περί «φακελάκι» αλλά επιρρίπτει και ευθύνες στους συγγενείς του άτυχου 67χρονου ασθενή, ο καρδιοχειρουργός, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη 10 Ιουλίου με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μετά από καταγγελία του εκλιπόντος πλέον Δημήτρη Παπαδόπουλου για εκβιασμό και χρηματισμό.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα που κατέθεσε ο γιατρός στο ΔΣ της διοίκησης του «Ευαγγελισμού» αρνείται τα όσα καταγγέλλουν οι συγγενείς του 67χρονου, αλλά και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που τον συνέλαβε.

 Στο υπόμνημα του ο καρδιοχειρουργός υποστηρίζει ότι η αδελφή του 67χρονου, άφησε πάνω στο γραφείο του ένα πακέτο με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και έφυγε. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι αναγκάστηκε να βάλει τα χρήματα στην τσέπη ώστε να μην είναι σε κοινή θέα και είχε πρόθεση να τα επιστρέψει. Όπως αναφέρει, δεν πρόλαβε γιατί μπήκαν στο γραφείο του άνδρες της Αστυνομίας.

 Για την υπόθεση συνεδριάζει σήμερα Τρίτη το Πειθαρχικό της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας όπου παραπέμφθηκε η υπόθεση από τη διοίκηση του Ευαγγελισμού που έκρινε ότι η παραπομπή του γιατρού επιβάλλεται λόγω της βαρύτητας της υπόθεσης αλλά και της μοιραίας εξέλιξης που είχε καθώς ο ασθενής χειρουργήθηκε μεν μετά από 18 ημέρες νοσηλείας αλλά απεβίωσε ένα 24ωρο μετά την επέμβαση.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και ΕΔΕ που ζήτησε το υπουργείο Υγείας, αλλά και η πειθαρχική διαδικασία στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ).