“Άθλια”, η συμπεριφορά των υπαλλήλων της εταιρείας security στο “Αττικόν”

26-12-2016

Σοβαρές καταγγελίες εναντίον των υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης στο νοσοκομείο Αττικόν, έκανε χθες το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι εργαζόμενοι μάλιστα ενοχοποιούν και την διοίκηση του νοσοκομείου, την υγειονομική περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας «που ανέχονται την συμπεριφορά τέτοιων «εταιρειών», με τους οποίους συνδιαλέγονται κανονικά και τους αναθέτουν σημαντικές λειτουργίες στα δημόσια νοσοκομεία».

Πιο αναλυτικά, το σωματείο εργαζομένων του «Αττικόν» καταγγέλλει την ιδιωτική εταιρεία security «και την άθλια συμπεριφορά απέναντι στους υπαλλήλους της. Όχι μόνο αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους για περισσότερο από τέσσερις μήνες αλλά την Τετάρτη 12/3, ημέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, ανακοίνωσε την τρομοκρατική απόλυση πέντε υπαλλήλων, επειδή έκαναν το “έγκλημα” να διαμαρτυρηθούν για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους».

Σύμφωνα με το Σωματείο, «οι εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση (δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε το γάλα των παιδιών τους) και την ίδια στιγμή γίνονται αναλώσιμα υλικά μιας χρήσης και μπαλάκι μεταξύ διοίκησης και εργολάβου για το ποιος φταίει που δεν πληρώνονται».

Το Σωματείο καλεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΠΟΕΔΗΝ και κάθε μαζικό φορέα «μαζί με το σωματείο μας, να προχωρήσουν σε άμεση παρέμβαση στους ιδιοκτήτες της εταιρείας και στη διοίκηση του νοσοκομείου για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Εάν η εταιρεία δεν υποχωρήσει η αντίδραση όλων των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ και των μαζικών φορέων της περιοχής δεν θα έχει προηγούμενο».

 Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν:

-Να επαναπροσληφθούν τώρα όλοι οι απολυθέντες.

 -Να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.