Αυξάνονται οι «κόκκινες» περιοχές. Σε καθεστώς ολικής καραντίνας και η Λέσβος, ποιες περιοχές ανησυχούν τους ειδικούς

Δήμος Ιάσμου
13-01-2021

Σε καθεστώς ολικής καραντίνας εντάσσεται από σήμερα και η Λέσβος λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου. Είναι χαρακτηριστικό πως το μόνο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στο νησί 23 νέα κρούσματα. Έτσι, από σήμερα το πρωί στις 06:00 και μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 στις 06:00 προβλέπεται:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι στον κατάλογο των περιοχών σε καθεστώς ολικής καραντίνας χθες είχε προστεθεί η Βοιωτία στο σύνολό της. Συνολικά, έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, οι συνθήκες αυστηρού περιορισμού παραμένουν σε ισχύ και για περιοχές της δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα για τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, για τους δήμους Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου στην Κοζάνη, για τις οι κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών στη Ροδόπης, καθώς και για το νησί της Καλύμνου.

Έως και τις 15/1 σε καραντίνα παραμένει και η κοινότητα Παλαίκαστρου του δήμου Σητείας.

Την ίδια στιγμή, η Αττική παραμένει επίκεντρο της ανησυχίας για τους ειδικούς, καθώς καταγράφηκαν 364 ενεργά κρούσματα: τα 106 στον Κεντρικό Τομέα Αθήνας, 38 στην Ανατολική Αττική, 52 στον Βόρειο Τομέα, 49 στη Δυτική Αττική, 36 στον Δυτικό Τομέα, 34 στον Νότιο Τομέα, 49 στον Πειραιά και 1 στα νησιά του Αργοσαρωνικού.