Χέρια: Πως μπορούν να μαρτυρήσουν την ηλικία μας

30-01-2018

Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει πως αν κοιτάξεις τα χέρια ενός ανθρώπου θα καταλάβεις περίπου την ηλικία του. Αυτή λοιπόν η δήλωση τώρα αποδεκνύεται και επιστημονικά με μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Όπως ανέφεραν πρόσφατα οι ερευνητές, τα χέρια μας μπορούν να αποκαλύψουν με μεγάλη ακρίβεια την ηλικία μας. Ειδικά στα άτομα που έχουν υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις και είναι δύσκολο από το πρόσωπο ή το σώμα να καταλάβουμε πόσο χρονών είναι.

Όπως τόνισαν, οι πλαστικοί επεμβατικοί που διενέργησαν την έρευνα, στις περισσότερες περιπτώσεις η ανανέωση του προσώπου με μία πλαστική επέμβαση έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την εμφάνιση των χεριών του ίδιου ατόμου.

Οι πλαστικοί χειρουργοί έδειξαν σε εθελοντές φωτογραφίες με γυναικεία χέρια και τους ζήτησαν να τα τοποθετήσουν ανάλογα με τη δεκαετία που τα υπολόγιζαν. Δηλαδή, κάτω των 20 ετών, 20-30 ετών, 30-40 ετών, 40-50 ετών, 50-60 ετών κ.λπ.

Παρατήρησαν λοιπόν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι εθελοντές τοποθέτησαν σωστά ηλικιακά τις φωτογραφίες με τα χέρια.

Στη 2η φάση όμως της έρευνας οι γιατροί ζήτησαν από τους εθελοντές να κατατάξουν φωτογραφίες με γυναικεία χέρια ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση οι φωτογραφίες ήταν αλλοιωμένες και όχι φυσικές όπως οι προηγούμενες.

Δηλαδή, είχαν επεξεργαστεί και είχαν τοποθετηθεί κοσμήματα και βαμμένα νύχια, ενώ είχαν αφαιρεθεί και χαρακτηριστικά όπως οι πρησμένες φλέβες που αποκαλύπτουν την ηλικία ενός χεριού, ή κάποια σημάδια στο δέρμα όπως πανάδες που γίνονται λόγω ηλικίας, ρυτίδες, παραμορφώσεις και προεξέχουσες αρθρώσεις.

Στην περίπτωση αυτή οι συμμετέχοντες θεώρησαν ότι τα χέρια αυτά ανήκουν σε νεαρότερες γυναίκες.

Όταν όμως τους έδειξαν και πάλι τις αλλοιωμένες φωτογραφίες με σημάδια δέρματος, ρυτίδες, παραμορφώσεις και φλέβες τότε οι εθελοντές τοποθέτησαν τα χέρια στη σωστή ηλικία.

Από την έρευνα αυτή οι γιατροί αποκάλυψαν ότι η εμφάνιση των χεριών μας δείχνει πάρα πολλά για την πραγματική μας ηλικία.

Επίσης, όπως τόνισαν θα πρέπει οι γυναίκες που κάνουν πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπό τους για να φαίνονται νεότερες να φροντίζουν ανάλογα και τα χέρια τους καθώς αυτά θα αποκαλύπτουν έτσι κι αλλιώς την ηλικία τους. Θα είναι καλό να κάνουν κάποιο λέιζερ για να εξαλείψουν τα σημάδια του δέρματος τους, μία χημική απολέπιση που βοηθά επίσης ενώ, αν θέλουν κάτι πιο δραστικό θα μπορούν να κάνουν ενέσεις λίπους για να ανανεώνεται το δέρμα στα χέρια τους και να μειώνεται η εμφάνιση πρησμένων φλεβών.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συστήνουν σε όλους να φροντίζουν τα χέρια τους όπως πράττουν για το πρόσωπο και το σώμα τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ;
Να πλένουμε τα χέρια με κρύο ή ζεστό νερό;
Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνετε τα χέρια σας με τα ειδικά μηχανήματα με αέρα (βίντεο)