Χριστούγεννα: Η ημέρα της επιστροφής στη δουλειά η χειρότερη των γιορτών

Ο Άγιος Βασίλης κάθεται στο γραφείο
02-01-2020

Οι γιορτές των Χριστουγέννων ήδη κοντεύουν να τελειώσουν. Πλησιάζει η ημέρα που θα πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά μας και στους κανονικούς μας ρυθμούς. Βρετανική έρευνα έδειξε πως η ημέρα της επιστροφής της δουλειάς μετά τα Χριστούγεννα είναι και η χειρότερη των γιορτών για τους περισσότερους.

Η επιστροφή στη δουλειά μετά τα Χριστούγεννα

Στη μεγάλη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εταιρείας ελαστικών KwikFit, πήραν μέρος 2.000 Βρετανοί και Βρετανίδες.

Από αυτούς, το 42% είπαν πως η χειρότερη ημέρα των γιορτών είναι η ημέρα που επιστρέφουν σπίτι από τις επισκέψεις που έκαναν στους συγγενείς τους. Τότε που πολλοί ετοιμάζονται να πάνε στη δουλειά την επομένη.

Ο λόγος όμως δεν είναι η ίδια η επιστροφή στη δουλειά. Ο πραγματικός λόγος που είναι αυτή η χειρότερη στιγμή των γιορτών είναι πως όσο η οικογένεια είναι συγκεντρωμένη στο αυτοκίνητο, αρχίζει ο σχολιασμός όσων έγιναν στο εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς και ακολουθεί καυγάς.

Τι λένε οι ειδικοί

Και γιατί ακολουθεί καυγάς; Κύριος λόγος είναι:

  • Τα κακεντρεχή σχόλια των συγγενών ένθεν κακείθεν (18% των ερωτηθέντων)
  • η ακατάλληλη συμπεριφορά κάποιου μέλους της οικογένειας, (15% των ερωτηθέντων)
  • το ότι κάποιοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν σε δουλειές όπως το μάζεμα του τραπεζιού (14%)
  • η ακαταστασία (12%)

    Πέρα από τους καυγάδες, όμως, η μέρα αυτή σηματοδοτεί και την… απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα, με τον έναν στους τρεις να νιώθουν άγχος για τα οικονομικά τους και άλλους τόσους να σκέφτονται ότι παράφαγαν, ενώ το 12% συνειδητοποιεί ότι δεν ξεκουράστηκε αρκετά στη διάρκεια των εορτών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Χριστούγεννα: Ποια προβλήματα υγείας πρέπει να προσέχουμε περισσότερο