Χριστούγεννα: Οι τροφές που θα μειώσουν το στρες των γιορτών

φαγητό τα Χριστούγεννα
19-12-2020

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Όλοι μας θα γιορτάσουμε έστω και με λίγους κοντινούς ανθρώπους στο σπίτι. Για πολλούς αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι γεμάτα άγχος και στρες. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να μας βοηθήσει να ηρεμίσουμε αυτή τη δύσκολη και διαφορετική εορταστική περίοδο. Η διατροφή.

5 διατροφικές ουσίες που μειώνουν το άγχος τα Χριστούγεννα

Θεανίνη (L-Theanine)

Ξεκινήστε τη μέρα σας με πράσινο τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε θεανίνη, ένα αμινοξύ που συμβάλλει στη χαλάρωση και τη μείωση του στρες, καθώς υποστηρίζει σημαντικούς νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο, ουσιώδεις για την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και των νεύρων.

Βιταμίνη D

Υποστηρίζει πολλές λειτουργίες, μία εκ των οποίων είναι η αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης. Τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης συνδέονται με αγχώδεις διαταραχές, στρες και κατάθλιψη. Οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη βιταμίνης D μαζί με βιταμίνη K2 και μαγνήσιο για μεγαλύτερα οφέλη.

Κάλιο

Υπάρχει σε αφθονία στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και έχει βρεθεί ότι συμβάλλει στις χημικές και ηλεκτρικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο σώμα. Η ανεπάρκεια καλίου οδηγεί σε πνευματική κόπωση και άγχος, ειδικά τις μέρες με φορτωμένο πρόγραμμα.

Βιταμίνη Β12

Είναι γνωστή ως η βιταμίνη της ενέργειας. Υποστηρίζει την παραγωγή ενέργειας, καθώς και τον σχηματισμό μυελίνης και αίματος. Τα φυσιολογικά επίπεδα Β12 βοηθούν στην εγρήγορση, τη συγκέντρωση και τη μνήμη.

Έλαιο λεβάντας και τα Χριστούγεννα 

Βοηθά στην αποκατάσταση της φθοράς των νεύρων, ανακουφίζει από το άγχος και μειώνει τις επιπτώσεις του συναισθηματικού στρες και της έντασης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πως να χαρείτε το ποτό σας τα Χριστούγεννα χωρίς να σας πειράξει