ΔΕΘ 2021 – Θάνος Πλεύρης: “Μεμονωμένα περιστατικά οι υποθέσεις με πλαστά πιστοποιητικά”

Θάνος Πλεύρης
10-09-2021

Στις αποκαλύψεις με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης – ΔΕΘ 2021, με τους Συλλόγους των Ιατρών, των Φαρμακοποιών και τον Οδοντιάτρων (ΙΣΘ, ΦΣΘ, ΟΣΘ) καθώς και με τις διοικήσεις των δύο Υγειονομικών Περιφερειών (3η και 4η ΥΠΕ).

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι «μεμονωμένα περιστατικά και όχι κύκλωμα».

«Μέχρι στιγμής από την έρευνα που έχουμε κάνει αναφερόμαστε σε μεμονωμένα περιστατικά με το πιο σοβαρό να έχει να κάνει στην Καρδίτσα, όπου εκεί πραγματικά είχαν επαφές και με άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες», είπε συγκεκριμένα.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι το σύστημα βοηθάει στην ιχνηλάτηση των περιστατικών, ενώ επισήμανε ότι έχει δοθεί εντολή στις Υγειονομικές Περιφέρειες να εξετάσουν εμβολιασμούς που ξεκίνησαν μετά το μέτρο της υποχρεωτικότητας.

Απαντώντας σε ερώτηση του thesstoday.gr o Θάνος Πλεύρης επισήμανε πως «ελέγχουμε και το φαινόμενο για το αν υπάρχουν ψευδείς δηλώσεις, οι οποίες σχετίζονται με νόσηση με self test και όχι με επιβεβαίωση από μοριακό έλεγχο».

Μάλιστα, όπως τόνισε σέβεται το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει τη θέση να μην εμβολιαστεί, όπως και εκείνους που τέθηκαν εκτός συστήματος Υγείας λόγω αναστολής, όμως ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να σεβαστούμε εκείνους που με εξαπάτηση του συστήματος θέλω να πάρουν το πιστοποιητικά εμβολιασμού».