Οι δεξιοί πολιτικοί είναι πιο όμορφοι από τους αριστερούς!

13-01-2017

Ποιος θα το περίμενε πως οι πολιτικές μας πεποιθήσεις θα επηρεάζουν το πόσο όμορφοι δείχνουμε στο αντίθετο φύλο; Κι όμως! Κάτι τέτοιο έδειξε νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Οι ερευνητές έκαναν διάφορα πειράματα σε μια ομάδα εθελοντών. Στο πρώτο πείραμα οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να σχολιάσουν φωτογραφίες των πολιτικών υποψηφίων στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποψηφίων των Ηνωμένων Πολιτειών για την Γερουσία και υποψηφίων στην Αυστραλία και την Βουλή των Αντιπροσώπων της Φινλανδίας.
Οι επιστήμονες ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν τις φωτογραφίες αυτές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Public Economics, έδειξαν πως οι πολιτικοί που ανήκουν στην Δεξιά πτέρυγα ήταν πιο όμορφοι από τους αριστερούς.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αυτά φάνηκαν να ισχύουν για την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.

Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες οι Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνιση τους απ’ ο,τι οι Δημοκρατικοί. Μάλιστα, αυτό φάνηκε να συμβαίνει μόνο εάν οι ψηφοφόροι δεν έχουν αρκετές πληροφορίες για τους υποψήφιους τους και πρέπει να βασιστούν κυρίως στην εμφάνιση.

Η έρευνα, την οποία δημοσίευσε και η Washington Post, έδειξε πως, το πόσο ελκυστικός είναι κάποιος, σχετίζεται, ως ένα βαθμό, με τις πολιτικές του θέσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι δεξιοί πολιτικοί στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία είναι πιο όμορφοι από τους αριστερούς.

Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει πως όσο περισσότερο οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχουν καλή εμφάνιση, τόσο μικρότερη ήταν η προτίμησή τους για την ισότητα. Ένας όρος που συνήθως συνδέεται με την Αριστερά.

 

Όμως στις εκλογές που οι ψηφοφόροι έχουν επαρκείς πληροφορίες, όπως είναι οι βουλευτικές, όπου οι υποψήφιοι καλύπτονται επαρκώς από την τηλεόραση και τις εφημερίδες, η εμφάνιση των πολιτικών παίζει τον ίδιο σημαντικό ρόλο τόσο στους Δεξιούς όσο και στους Αριστερούς, ανεξαρτήτως κόμματος ή ιδεολογίας.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν τέλος, πως σωστά οι ψηφοφόροι θεωρούν πως οι πιο όμορφοι υποψήφιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο συντηρητικοί. Όταν μάλιστα οι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν πολλά για τους υποψήφιους, τείνουν να χρησιμοποιούν την ομορφιά ως ιδεολογικό σύνθημα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Οι δεξιοί έχουν πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή από τους αριστερούς