Διαδικτυακό “όχι στο κάπνισμα” …δια χειρός Ζέττας Μακρή

26-12-2016

Στη δημιουργία δικτυακού χώρου εναντίον του καπνίσματος, προχώρησε το υπουργείο Υγείας, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Υγείας, κα. Ζέττα Μακρή, με σχετική απόφαση ζήτησε τη δημιουργία ενότητας στον ιστοχώρο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Όχι στο κάπνισμα».

 Η ενότητα λειτουργεί από τις 13/2/2014 και περιλαμβάνει υποενότητες για το νομοθετικό πλαίσιο απαγόρευσης του καπνίσματος, τις αντικαπνιστικές δράσεις του υπουργείου Υγείας, προγράμματα αγωγής υγείας και καμπάνιες στα σχολεία σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ενημέρωση του κοινού για διακοπή του καπνίσματος, σχετικό χώρο ανταλλαγής απόψεων των πολιτών  και χώρο προβολής αντικαπνιστικών μηνυμάτων, spots, videos, κλπ.

 Ήδη έχουν αναρτηθεί σχόλια πολιτών οι οποίοι καταγγέλλουν παιδότοπους, ίντερνετ καφέ, ταβέρνες και εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που δεν τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο, ταβέρνες στο Πειραιά που οι πελάτες καπνίζουν και δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι αλλά και περιπτώσεις πανεπιστημίων που δεν γνωρίζουν τι ισχύει!

Επίσης, πολίτες ζητούν περισσότερες ενέργειες για να σταματήσει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και για να στηριχθούν οι ομάδες που θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα και δεν μπορούν.