Διασωληνωμένοι ασθενείς σε…αναμονή λόγω έλλειψης κλινών εντατικής

03-05-2018

Διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν σε ….αναμονή, λόγω έλλειψης κλινών εντατικής! Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση καταγγέλλει η τριμελής επιτροπή των γιατρών του Νοσοκομείου Ρίο σύμφωνα με την οποία «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο ο χώρος ανάνηψης των χειρουργείων του νοσοκομείου του Ρίου, όπως επίσης και το τμήμα αναζωογόνησης των επειγόντων περιστατικών αλλά και οι εκάστοτε κλινικές να κατακλύζονται από διασωληνωμένους ασθενείς ελλείψει κλινών ΜΕΘ».

Σύμφωνα με τους ιατρούς, αΑποτέλεσμα είναι να διαταράσσεται η λειτουργία των χειρουργείων αλλά και να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών μιας και δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό και/ή συνθήκες νοσηλείας γι αυτά τα περιστατικά.

Όπως υποστηρίζουν, πανελλαδικά υπάρχουν 150 κλίνες ΜΕΘ που λόγω προσωπικού – εξοπλισμού παραμένουν κλειστές, με τις ανάγκες να είναι ακόμα περισσότερες. Το νοσοκομείο του Ρίου εξυπηρετεί έναν τεράστιο όγκο ασθενών όλης της 6ης ΥΠΕ ελλείψει συγκεκριμένων ειδικοτήτων – κλινικών στα υπόλοιπα νοσοκομεία (π.χ. θωρακοχειρουργικής, νευροχειρουργικής κ.α.), αδυνατώντας ωστόσο να ανταπεξέλθει.

«Μπροστά σε ένα τέτοιο ζήτημα, η διοίκηση του νοσοκομείου, η 6η ΥΠΕ αλλά και το υπουργείο Υγείας δείχνουν απρόθυμοι, δυσχεραίνοντας το ιατρικό έργο και παράλληλα υποβαθμίζοντας συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.