Διατροφή: Αυτές είναι οι τροφές που καταστρέφουν το κολλαγόνο

προϊόντα για σωστή διατροφή και για υπογλυκαιμία
11-01-2021

Η διατροφή, μεταξύ άλλων, μπορεί φυσικά να επηρεάσει και το δέρμα μας. Πως; Υπάρχουν τροφές που μπορούν να καταστρέψουν το κολλαγόνο που τόσο καλό κάνει στην επιδερμίδα μας.

Διατροφή που καταστρέφει το κολλαγόνο

Καφές

Μελέτες έχουν δείξει ότι δύο ή τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα αρκούν για να αυξηθεί η παραγωγή κορτιζόλης. Η κορτιζόλη είναι γνωστή και ως η «ορμόνη του στρες» και επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Αντί λοιπόν για καφέ, μπορείτε να επιλέξτε ένα αφέψημα matcha, το οποίο είναι γνωστό για την τόνωση του μεταβολισμού και τη μείωση του άγχους, ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν τη διάσπαση του κολλαγόνου.

Τεχνητά χρώματα

Μπορεί οι τροφές με πρόσθετα τεχνητά χρώματα να είναι ελκυστικές, δεν είναι όμως καθόλου υγιεινές και μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό. Τέτοιες τροφές βλάπτουν τα αποθέματα κολλαγόνου και προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Διατροφή χωρίς αλκοόλ 

Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, ξηροδερμία και δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Είναι σημαντικό όταν πίνετε αλκοόλ να πίνετε και νερό, προκειμένου να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Διατροφή χωρίς άχαρη

Η ζάχαρη είναι εχθρός της υγείας της επιδερμίδας. Ειδικά τα γλυκαντικά συνδέονται με πρόωρη γήρανση, καθώς καταστρέφουν τις πρωτεΐνες του δέρματος, την ελαστίνη και το κολλαγόνο. Το «κλειδί» βρίσκεται στην κατανάλωση φυσικών γλυκαντικών, όπως το μέλι και το σιρόπι σφενδάμου, που περιέχουν μέταλλα και αντιοξειδωτικά, τα οποία ωφελούν την επιδερμίδα, ενώ έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τη ζάχαρη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διατροφή: Ποια είναι τα οφέλη του μήλου στην υγεία των παιδιών