Διαβήτης: Μόλις ένα γραμμάριο λίπους λιγότερο μπορεί να τον γιατρέψει

26-12-2016
Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια ύπουλη και επικίνδυνη ασθένεια η οποία ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει ακούραστα τις έρευνες της για να βρει την απόλυτη θεραπεία. Τώρα, Βρετανοί επιστήμονες λένε πως ίσως είναι πιο κοντά και το κλειδί είναι το λίπος.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle στη Βρετανία έκαναν εξετάσεις και πειράματα σε μια ομάδα αντρών και γυναικών που έπασχαν από διαβήτη τύπου 2.
Σκοπός τους να διαπιστώσουν κατά πόσο το βάρος και κυρίως η μάζα λίπους στο σώμα τους επηρεάζουν την ασθένεια τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Διαβήτη στο Βανκούβερ του Καναδά, έδειξαν πως στη Βρετανία γίνονται 400 νέες διαγνώσεις διαβήτη 2 κάθε μέρα. Διαπίστωσαν επίσης πως το κλειδί της εμφάνισης του άρα και της θεραπείας του είναι το λίπος.
 
Όπως βρήκαν οι ειδικοί, ο διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται από το λίπος στο πάγκρεας. Μάλιστα, όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Roy Taylor αν φύγει έστω κι ένα γραμμάριο λίπους συγκεκριμένα από το πάγκρεας τότε ο διαβήτης 2 μπορεί ακόμα και να θεραπευτεί.
 
Οι ειδικοί λένε λοιπόν πως ο διαβήτης τύπου 2 δεν είναι θανατική καταδίκη και πως με την σωστή διατροφή και άσκηση μπορεί φύγει από τη ζωή μας εντελώς.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: