Δήλωση βόμβα του προέδρου ΕΚΑΠΤΥ: Η πρόεδρος του ΕΟΦ μου ζήτησε να γίνω απατεώνας με την ανοχή του υπουργού

14-10-2017

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΑΠΤΥ (Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία) κ. Χάρης Παπαδάκης – λίγες ημέρες πριν από την απομάκρυνσή του από τη θέση – κατά του υπουργού Υγείας και του ΔΣ του ΕΟΦ.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου και ο κ. Παπαδάκης τη  γνωστοποίησε σήμερα, 13 Οκτωβρίου. Ο κ. Παπαδάκης, που είναι επίσης άμισθος επιστημονικός συνεργάτης του υπουργού Υγείας, πρόεδρος της Επιτροπής Παρατηρητηρίου Τιμών της ΕΠΥ και μέλος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, στη 2η ανοιχτή επιστολή του, αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι ο υπουργός και η πρόεδρος του ΕΟΦ συγκαλύπτουν και αποσιωπούν έκνομες ενέργειες προηγούμενων διοικήσεων του φορέα, τις οποίες η δική του διοίκηση διαπίστωσε και είχε τη πρόθεση να καταγγείλει

Υποστηρίζει δε ότι «άσκησαν επάνω μου ‘βία’, η μεν πρόεδρος του ΕΟΦ και τα μέλη του ΔΣ άμεσα,  ο δε υπουργός Υγείας εμμέσως με την ανοχή του»  προσθέτοντας σε άλλο σημείο ότι πράξεις και παραλείψεις των καταγγελλομένων είχαν αποτέλεσμα της ζημιά Δημόσιας Περιουσίας.

Μάλιστα ο κ. Παπαδάκης  αναφέρει ότι στόχος της δημοσίευσης «είναι να πληροφορηθούν την αλήθεια αυτοί που πρέπει και με αφορμή το κακοπάθημα του ΕΚΑΠΤΥ, να αναθεωρήσουν συνετά και δίκαια, με αυτοσεβασμό και τιμή στην παραδοχή και την επανόρθωση, σε ότι λάθος συναίνεσαν, πράγμα που ούτως ή άλλως θα διεκδικηθεί με αποφασιστικότητα».

Και συνεχίζει: «Κοινοποιώ στον κινηματικό ΣΥΡΖΑ τα γεγονότα μέχρι σήμερα 29/9/2017, με εντολή να δημοσιοποιηθούν περίπου ένα δεκαπενθήμερα αργότερα, ώστε να δοθεί χρόνος αναδίπλωσης στο σύστημα της διαπλοκής και εκτιθέμενο στην αυτοπαγίδευσή του, να αφήσει τελικά το αποτύπωμα της παρεχόμενης προστασίας του».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη «αφού η πρόεδρος του ΕΟΦ απαίτησε να γίνω απατεώνας, επειδή ήταν δήθεν ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει το ΕΚΑΠΤΥ και αφού ο υπουργός Υγείας με την ανοχή του παρείχε πλήρη κάλυψη, οφείλεται να κληθούν να συναξιολογήσουν μαζί με την κοινωνία και τους θεσμούς, έστω αυτής της μελαγχολικής δημοκρατίας, το τίμημα της αποχής τους από την φρόνηση».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Παπαδάκης αναφέρει ότι «όλα όσα έπραξε ο ΕΟΦ τα προμήνυσα στον υπουργό Υγείας γραπτώς, και όχι μία φορά αλλά πολλάκις, και με πρωτόκολλα παράδοσης, τα οποία αναρτώνται από σήμερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΚΑΠΤΥ. Την στιγμή που θα έχουν απαναρτηθεί θα έχει συμβεί ένα από τα εξής δύο γεγονότα: είτε το ΕΚΑΠΤΥ δικαιώθηκε είτε ότι ενεργοποιήθηκε το ασύμμετρο δικαίωμα, παραλλαγή του patria potestas μιας αλαζονικής ηγεμονίας που  αποφάσισε την αποπομπή μου».