Δημιουργούνται 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Τι είπε ο Πρωθυπουργός για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κυριάκος Μητσοτάκης
13-01-2021

Μαζικούς εμβολιασμούς από τον Μάρτιο και τη δημιουργία 4 μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε χθες σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα 4 νέα εμβολιαστικά κέντρα  που θα δημιουργηθούν τον Φεβρουάριο, θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζουν 20.000 πολίτες ημερησίως και εξέφρασε την πεποίθηση ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 2 εκατ. πολίτες.

Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή η πανδημία υποχωρεί στη χώρα μας, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στα εμβόλια τόνισε πως έχουμε προαγοράσει το διπλάσιο των δόσεων εμβολίων, από αυτό που χρειαζόμαστε, αυτό μπορώ να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4 εκατομμυρία δόσεις, άρα θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περί τα 2 εκατομμύρια συμπολιτών μας, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.

Σχετικά με τη πρωτοβουλία του περί πιστοποιητικού εμβολιασμού, που θα συζητηθεί σε επίπεδο ΕΕ, ο πρωθυπουργός τόνισε να μην έχουμε αυταπάτες πως κάποιες χώρες ή εταιρείες θα ζητούν έγγραφα σχετικά με τον εμβολιασμό. Και σημείωσε: Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.