Διορισμός ακτινοθεραπεύτριας στο “Αγλαΐα Κυριακού”

26-12-2016

Θα καλυφθεί με απόφαση του υπουργείου Υγείας, η θέση της γιατρού στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, που είχε μείνει κενή μετά την παραίτηση της μόνιμης γιατρού το περασμένο Μάιο, δημιουργώντας σοβαρές αρρυθμίας στη λειτουργία του τμήματος. Μάλιστα έπειτα από καταγγελίες και με κίνδυνο να ανασταλλεί η λειτουργία, του ακτινοδιαγνωστικού μηχανήματος, αφού σύμφωνα με το νόμο, η άδεια δίνεται μόνο όταν το χειρίζεται γιατρός του ΕΣΥ, ο Συλλογος Γονέων παιδιών με καρκίνο “Φλόγα” είχε δηλώσει ότι θα αναλάβει να καλύψει τα έξοδα της μισθοδοσίας των απαραίτητων γιατρών.

Το υπουργείο, παρά τις διαβεβαιώσεις του, ότι το τμήμα λειτουργούσε ομαλά με τον επικουρικό γιατρό διορισμένο μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και έναν ακόμη επικουρικό γιατρό που βρισκόταν στη φάση της εκπαίδευσης, εξέδωσε χθες ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι η ιατρός ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ διορίζεται σε μόνιμη θέση ειδικευμένης ιατρού Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β΄ του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», θέση επί θητεία του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ.

Μάλιστα συμφωνα με το υπουργείο Υγείας παρατείνεται η θητεία του επικουρικού ιατρού που λήγει στις 2/10/2015, ενώ δεύτερος επικουρικός συνεχίζει κανονικά τη θητεία του καθόσον αυτός προσελήφθη τον Μάιο του 2015.

Τέλος προκηρύσσεται άμεσα θέση εξειδικευμένου επικουρικού ιατρού με διετή θητεία, ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας με ειδικό προσόν 18μηνη αποδεδειγμένη κλινική εμπειρία στην παιδιατρική ακτινοθεραπεία ενώ αναμένεται η άμεση προκήρυξη μόνιμης θέσης Επιμελήτριας Α.