Δωρεάν φάρμακα και εξετάσεις στο Κοινωνικό Ιατρείο Βύρωνα

26-12-2016

Δωρεάν φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις σε ανέργους και άπορους ανασφάλιστους, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, παρέχει το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα ( ΚΙΦΒ ).

 Οι ανασφάλιστοι πρέπει να έχουν μαζί τους την Κάρτα ΟΑΕΔ, το παλιό βιβλιάριο που έληξε  και το τελευταίο εκκαθαριστικό της Εφορίας. Επίσης, δίνονται όλες οι παροχές δωρεάν σε όσους έχουν βιβλιάρια Πρόνοιας, τα οποία έληξαν  και δεν έχουν ακόμα ανανεωθεί.

 Επιπρόσθετα, οι παραπάνω παροχές προσφέρονται σε επαγγελματίες που έχασαν το δικαίωμα ασφάλισης γιατί χρωστάνε στην Εφορία ή το ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ και δεν μπορούν να βγάλουν κάρτα ΟΑΕΔ.

 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • Ιατρικές εξετάσεις: Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα διαθέτει 96 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που εξετάζουν τους ανασφάλιστους ασθενείς στα ιατρεία τους. Η ιατρική συνδρομή παρέχεται  άμεσα και δωρεάν. Οι ανασφάλιστοι, που θέλουν να εξετασθούν από γιατρό ή να τους γράψει συνταγή, θα πρέπει να προσέρχονται στο ΚΙΦΒ για να πάρουν το σχετικό παραπεμπτικό.
  • Φάρμακα: Όλα τα φάρμακα παρέχονται δωρεάν αλλά μόνο με ιατρική συνταγή. Ανασφάλιστοι που χρειάζονται συνταγή γιατρού για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, παραπέμπονται στους γιατρούς του ΚΙΦΒ, οι οποίοι και τους γράφουν τα φάρμακα που είναι αναγκαία.
  • Εξετάσεις από διαγνωστικά κέντρα. Το ΚΙΦΒ διαθέτει τέσσερα (4) διαγνωστικά κέντρα τα οποία παρέχουν δωρεάν και άμεσα σημαντικό αριθμό εξετάσεων, όπως ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ – ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΤΡΙΠΛΕΞ ΚΑΡΔΙΑΣ – ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΞΟΝΙΚΕΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣ  και άλλα είδη εξετάσεων. Οι ανασφάλιστοι που έχουν ανάγκη να κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις πρέπει να προσέρχονται στο ΚΙΦΒ για να μπούνε στις σχετικές διαδικασίες εξέτασης και να προμηθευτούν το σχετικό παραπεμπτικό. 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Δευτέρα έως και Παρασκευή 10.30 π. μ έως 1.30 μ. μ

Τετάρτη 4 μ. μ έως 5.30 μ. μ

Το ΚΙΦ βρίσκεται στο Βύρωνα, οδός Ελλησπόντου 12, στην κεντρική αγορά  απέναντι από το υποθηκοφυλακείο Βύρωνα. ΤΗΛ. 210-7628209, 6977.747431- 6941.425303