Δύο νέα περιστατικά Ηπατίτιδας Α στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας

26-12-2016

Δύο νέα περιστατικά ηπατίτιδας Α σε πρόσφυγες καταγράφηκε στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας. Πρόκειται για ένα παιδί 6 ετών και ένα αγόρι 16 ετών, τα οποία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Κιλκίς, σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Αχιλλέα Καλεμκερίδη. 

Ο κ. Καλεμκερίδης, ο οποίος κάνει λόγο για «υγειονομική βόμβα», ανέφερε ότι στις αρχές Αυγούστου οκτώ περιστατικά προσφύγων με ηπατίτιδα Α από τον καταυλισμό της Νέας Καβάλας νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς και ότι άλλα δύο νοσηλεύτηκαν προ δεκαημέρου, ενώ προ διμήνου υπήρξε και κρούσμα φυματίωσης από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Χέρσου, το οποίο νοσηλεύθηκε στην παιδιατρική κλινική του ιδίου νοσοκομείου. 

«Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το 2015 πανελλαδικά καταγράφηκαν 62 κρούσματα ηπατίτιδας Α, ενώ τον Ιούνιο του 2016 πανελλαδικά τα κρούσματα ήταν 15 σε έναν πληθυσμό 10 εκατομμυρίων. Τώρα, μέσα στον Αύγουστο, έχουμε 12 περιστατικά σε έναν πληθυσμό 2.000. Πόσα θα πρέπει να είναι για να θεωρηθούν πολλά;» αναρωτήθηκε ο κ. Καλεμκερίδης.