‘Έχει “ουρά” η υπόθεση του παιδόφιλου παιδιάτρου στα Ιωάννινα

26-12-2016

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση του παιδιάτρου στα Ιωάννινα ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Στο θέμα αναφέρθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, απευθυνόμενος στους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Υμηττού, με αφορμή ενημέρωση των μαθητών από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους κινδύνους του Ίντερνετ

Όπως είπε ο κ. Δένδιας: «Βλέπετε ότι η πραγματικότητα μας ξεπερνά. Δεν ήταν προβλέψιμο αυτό το πράγμα. Ποια μητέρα που πάει το παιδί της ή ποιος πατέρας, σε έναν παιδίατρο, μπορεί να υποθέσει ποτέ, στην αγριότερη φαντασία του, ότι αυτό είναι όχι μια πηγή αντιμετώπισης κινδύνου, αλλά η ίδια η πηγή του κινδύνου; Ότι το παιδί του δεν κινδυνεύει από την αρρώστια, αλλά κινδυνεύει από τον γιατρό; Αν είναι ποτέ δυνατόν! Καταλαβαίνετε λοιπόν τι παγίδες μπορεί να έχει για εσάς και τι τεράστια ευθύνη είναι για εμάς. Το φαντάζεστε; Αυτά τα πράγματα είναι σοκαριστικά. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να δημιουργήσουμε συνθήκες αποφυγής των κινδύνων. Ευτυχώς τους ” τσιμπάμε “».

 Ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας για τη σύλληψη του παιδίατρου τόνισε ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο έψαξα και δεν βρήκα άλλη τέτοια περίπτωση. Τα αρχεία του είναι κλειδωμένα. Και κάνουμε αγώνα δρόμου σήμερα που μιλάμε, τώρα που μιλάμε για να τα σπάσουμε, να τα αποκρυπτογραφήσουμε».

 Και συμπλήρωσε: «Οι άνθρωποι αυτοί είναι όντως άρρωστοι. Δεν μπορεί να αντέξει να βλέπει ένας φυσιολογικός άνθρωπος, μωράκια να τα βιάζουν ζώα. Το λέω και τρελαίνομαι. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλο θέμα. Όμως αυτοί οι άνθρωποι ζουν ανάμεσα μας. Η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει μεγάλο αγώνα στον κομμάτι αυτό. Έχουμε δώσει τα πάντα όλοι».

Είπε ακόμη ότι «ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα το τι ουρά έχει η υπόθεση του παιδίατρου παιδόφιλου. Έχει μεγάλη ουρά και η έρευνα αυτή θα καταπλήξει όλη την Ευρώπη. Και το λέω για πρώτη φορά σε εσάς αυτό το πράγμα. Είναι ό,τι χειρότερο και είναι ένας άνθρωπος που επί δεκαπέντε χρόνια είχε πρόσβαση στα παιδιά των Ιωαννίνων. Αυτό και μόνο, παιδιά, λέει πολλά. Είχε πρόσβαση στα παιδιά της κοινωνίας των Ιωαννίνων και τα παιδιά μας από τους δύο που ήταν, που είχαν στον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή ήταν ασφαλισμένοι γονείς αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, όλοι πήγαιναν τα παιδιά τους σ’ αυτόν».