Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου. Ειδικά όσο περνούν τα χρόνια. Είναι λοιπόν σημαντικό να προσέχουμε τι τρώμε να έχουμε σωστή λειτουργία του εγκεφάλου που θεωρείται το κέντρο ελέγχου του οργανισμού μας.
Μελέτες έχουν δείξει πως συγκεκριμένες τροφές είναι δυνατό να μειώσουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ και άλλων παρόμοιων νευροεκφυλιστικών ασθενειών.
Αντίθετα, ορισμένες διατροφικές συνήθειες, όπως η υπερκατανάλωση ζάχαρης και η κατανάλωση κακής ποιότητας λιπαρών, επιβαρύνουν μακροπρόθεσμα την εγκεφαλική λειτουργία.
https://www.youtube.com/watch?v=oAaAj3ESe9s&feature=emb_title
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διατροφή: Πόση ώρα χρειάζεται το φαγητό για να φτάσει στο στομάχι