Ειδικό βραβείο στη Pfizer για την εγκατάσταση του ψηφιακού κέντρου στη Θεσσαλονίκη

11-12-2019

Mε το Ειδικό Βραβείο «Καινοτομία»,  διακρίθηκε η η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas στο πλαίσιο των Βραβείων «Ελληνική Αξία» που απένειμε για έβδομη χρονιά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, σε αναγνώριση των επιδόσεών της στον τομέα της καινοτομίας και της ευρύτερης συνεισφοράς της στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή της χώρας.

Η απονομή των βραβείων έγινε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου. Το βραβείο εκ μέρους της Pfizer Hellas παρέλαβε ο κ. Αντώνης Φουστέρης, Corporate Affairs Lead της εταιρείας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όλοι εμείς στην Pfizer εργαζόμαστε καθημερινά, με έναν ξεκάθαρο σκοπό: να καινοτομούμε και να αλλάζουμε τις ζωές των ασθενών. Είναι ένας σκοπός που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί σε κάθε απόφαση που λαμβάνουμε.
Σε μια εποχή όπου ο τομέας της υγείας γίνεται όλο και πιο απαιτητικός, καθώς οι ανάγκες του πληθυσμού για φαρμακευτική περίθαλψη αλλάζουν, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε την επιστημονική έρευνα, την ψηφιακή τεχνολογία και τα δεδομένα, για να βελτιώσουμε την ποιότητα και την αποδοτικότητα των φαρμάκων μας, αλλά και την εμπειρία των ασθενών. Είμαστε μάλιστα υπερήφανοι γιατί ένα σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας θα εξελίσσεται πλέον στην Ελλάδα, με τη λειτουργία του ψηφιακού εργαστηριακού κέντρου της Pfizer εδώ στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επένδυση που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε ένα πολύτιμο δυναμικό Ελλήνων επιστημόνων στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάδειξη της χώρας σε διεθνή κόμβο καινοτομίας.»

Η Pfizer έχει ανακοινώσει την εγκατάσταση ψηφιακού εργαστηριακού κέντρου (digital hub) στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα αποτελέσει μέρος του παγκόσμιου δικτύου αντίστοιχων κέντρων της εταιρίας. Την είδηση της επένδυσης είχε εξαγγείλει  μάλιστα από το βήμα της ΔΕΘ, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι η πολυεθνική εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο από τα έξι διεθνή κέντρα ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων. Η υποδομή αυτή εκτιμάται ότι θα είναι επιχειρησιακά έτοιμη στη διάρκεια του 2020 και αναμένεται να δημιουργήσει ως και 200 θέσεις εργασίας υψηλών δεξιοτήτων στην πόλη. Το εργαστήριο θα αποτελεί έδρα υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας και εξειδίκευσης, εστιάζοντας σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και η ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data/Analytics).