Εκπνέει την Τετάρτη η προθεσμία για τις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

30-01-2018

Εκπνέει την Τετάρτη η προθεσμία για τη σύναψη σύμβασης Οικογενειακών Ιατρών (Γενικής ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής)  με τον ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο ανάπτυξης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και την Τρίτη το πρωί, περίπου 1.000 ιατροί είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις περίπου 2.800 θέσεις που έχει προκηρύξει ο ΕΟΠΥΥ.

Οι θέσεις προέκυψαν με απόφαση των διοικήσεων Υγειονομικών Περιφερειών σε όλη τη χώρα, και σύμφωνα με την αναγκαιότητα για την κάλυψη κενών θέσεων σε περιοχές που δεν διαθέτουν δημόσιες δομές υγείας.

Η μειωμένη ανταπόκριση του ιατρικού κόσμου δεν φαίνεται να ανησυχεί το υπουργείο Υγείας, το οποίο εκτιμά ότι οι περισσότερες αιτήσεις καταγράφονται στη λήξη των εκάστοτε προθεσμιών. Σε περίπτωση όμως που διαψευστεί, το υπουργείο Υγείας δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει στην ανάπτυξη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Σημειώνεται πάντως ότι οι θεσμικοί φορείς των ιατρών (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κ.α )έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην σύμβαση κάνοντας λόγο για μειωμένες αποδοχές και καταστρατήγηση του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής ιατρού από τους ασθενείς.