Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τον καλύτερο έλεγχο των Δομών Φιλοξενίας Μεταναστών

22-04-2020
Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας έχει συγκαλέσει το μεσημέρι της Τετάρτης ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Προέδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Τάσος Μαντάγαρης.
Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των δράσεων των δύο Υπουργείων σε θέματα Δημόσιας Υγείας, που αφορούν στους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας.
Ενωμεταξύ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης ολονύκτια ιχνηλάτηση των επαφών υψηλού και χαμηλού κινδύνου των ηδη 151 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην  περιοχή και ελήφθησαν 177 νέα δείγματα από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κρανιδίου.
Τα αποτελέσματα από την εξέταση των δειγμάτων αναμένονται αύριο. Επιτόπου συντόνισε τη διαδικασία, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς
Διαβάστε επίσης: