Έμφραγμα: Αυτά είναι τα σημάδια που αγνοούν οι γυναίκες

γυναίκα πιάνει το στήθος της επειδή παθαίνει έμφραγμα
20-07-2021

Οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν εντελώς τα σημάδια που στέλνει ένα έμφραγμα.Οι περισσότερες πιστεύουν ότι οφείλεται στο γεγονός ότι γερνάνε. Δεν είναι όμως έτσι.

Οι έρευνες υπογραμμίζουν την ανάγκη τόσο οι γυναίκες όσο και οι γιατροί να ενημερωθούν επαρκώς για τις ιδιαιτερότητες ενός εμφράγματος και να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα συμπτώματα. Ειδικά αν η γυναίκα έχει και άλλους παράγοντες κινδύνου όπως είναι η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η έρευνα έγινε σε γυναίκες ηλικίας 29-97 ετών που τους τελευταίους 4-6 μήνες πριν τη μελέτη είχαν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Κι έδειξε ότι τόσο οι ίδιες γυναίκες όσο και οι γιατροί τους δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή στα συμπτώματα που προηγήθηκαν του εμφράγματος. Δεν εμφάνιζαν τα ίδια συμπτώματα με τους άνδρες που έχουν υποστεί έμφραγμα ή καρδιακή προσβολή.

Τα συμπτώματα που προκαλεί το έμφραγμα

  • Το 95% των γυναικών είχαν ασυνήθιστα γι’ αυτές συμπτώματα. Το 71% των γυναικών ανέφεραν ότι ένιωθαν μια ασυνήθιστη κούραση. Και δεν μπορούσαν να στρώσουν ούτε το κρεβάτι τους ή να ανέβουν μία σκάλα.
  • Το 48% αντιμετώπισε προβλήματα στον ύπνο.
  • To 42% εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή.
  • Το 30% ένιωσε πόνο στο στήθος.
  • Ένα μικρό ποσοστό ανέφερε ότι ένιωθε δυσπεψία και ανησυχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Έμφραγμα: Πως να το ξεχωρίσουμε από την κρίση πανικού