Ένα κλικ “παντρεύει” ανάγκες με προσφορές ιδιωτών και εταιρειών

26-12-2016

Σε …αναμονή βρίσκονται περισσότερες από 4.679 ανάγκες από τουλάχιστον 150 κοινωφελείς φορείς, που περιμένουν να καλυφθούν! Με ένα μόνο κλικ μπορείτε να προσφέρετε αγαθά που δεν χρειάζεστε και είναι σε καλή κατάσταση ή ακόμη και  υπηρεσίες. 

Ένα νέο ψηφιακό εργαλείο ταυτοποιεί αγαθά και υπηρεσίες που προσφέρουν ιδιώτες και εταιρείες με αντίστοιχες ανάγκες οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας. Πρόκειται για το www.desmosdirect.org, του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός, που συνδέει διαδικτυακά τις ανάγκες των φορέων κοινωνικής ωφέλειας με τα αγαθά εταιρειών-ιδιωτών που είναι σε πλεόνασμα. 

Μέσα από τη δημιουργία προφίλ και την καταχώρηση αναγκών των οργανισμών, η διαδικτυακή πλατφόρμα «παντρεύει» αυτόματα τις ανάγκες τους με τις ανάλογες προσφορές ιδιωτών και εταιρειών απλοποιώντας, επιταχύνοντας και πολλαπλασιάζοντας την προσφορά για όλους. 

Στον έναν χρόνο λειτουργίας του, στο www.desmosdirect.org έχουν αναρτηθεί πάνω από 4.679 ανάγκες από περισσότερους από  150 κοινωφελείς φορείς και έχουν καλυφθεί 1.220 ανάγκες τόσο από ιδιώτες όσο και από εταιρείες, με την αξία των αγαθών που προσφέρθηκαν να ξεπερνούν τις 390.000 ευρώ. 

Έχουν δημιουργηθεί 430 προφίλ ενώ οι προσφορές «εξαφανίζονται» αμέσως μόλις αναρτηθούν. Οι ανάγκες ανανεώνονται αυτόματα και όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ψηφιακής πλατφόρμας, μεγαλύτερη ζήτηση υπάρχει σε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας.