Εντός Ιουλίου τα εγκαίνια του Νοσοκομείου Σαντορίνης

26-12-2016

Με κενά, κυρίως στο ιατρικό προσωπικό, ξεκινά σε λίγες ημέρες τη λειτουργία του το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, ένα έργο το οποίο παρότι σε επίπεδο κτιριακών υποδομών είχε ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν είχε προχωρήσει σε επίπεδο στελέχωσης.

Πιο συγκεκριμένα, τα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στις 15 Ιουλίου, ενώ στο πλαίσιο επιθεώρησης και ενημέρωσης από Διοίκηση και εργαζόμενους, το νέο νοσοκομείο επισκέφθηκε χθες, Τρίτη, και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολακης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, προς το παρόν το ΓΝ στο Καρτεράδος Θήρας στελεχώνεται από 22 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, 56 νοσηλευτές, καθώς και 59 άτομα διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό. Παράλληλα, κενή παραμένει και η θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, η οποία και επαναπροκηρύχθηκε από την ΑΕΜΥ.

“Από τη στιγμή που το κεντρικό κράτος κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, πρέπει κι εσείς ως δημοτική αρχή και τοπική κοινωνία να βάλετε παραπάνω πλάτη”  είπε ο κ. Πολάκης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με φορείς του νησιού, ζητώντας παράλληλα από τους κατοίκους να διευκολύνουν τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να βρουν φθηνή στέγη.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας, σε σχόλιό του στο Facebook, ανέφερε σχετικά με τα εγκαίνια του νοσοκομείου:

“Στο βωμό του θανατηφόρου κρατισμού το νοσοκομείο Σαντορίνης” καταγγέλουν οι μάνατζερς υγείας δια του κ. Στάθη. “Εκποιείται το νοσοκομείο στους ιδιώτες” καταγγέλουν “αριστεροί γιατροί”

Επιτρέψτε μου να πιστεύω πως οι αντιφατικές και αβάσιμες καταγγελίες δείχνουν πως κάτι καλό γίνεται στη Σαντορίνη κόντρα σε κατεστημένα συμφέροντα και αδιέξοδες ιδεοληψίες.

Το δημόσιο νοσοκομείο Θήρας υπό το ιδιότυπο καθεστώς της ΑΕΜΥ θα λειτουργήσει προς το συμφέρον των κατοίκων του νησιού και των γειτονικών μικρονησιών αλλά και των εκατομυρίων επισκεπτών. Θα λειτουργήσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι εις πείσμα πολλών.

Το νοσοκομείο

Όπως αναφέρεται από την ΑΕΜΥ, το έργο για την κατασκευή του νοσοκομείου είναι ενταγμένο στον εγκεκριμένο από την ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΚΟ (ΔΕ ΔΕΚΟ) Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της εταιρείας 2009-2011 (ΦΕΚ τ.Β΄1830/03-09-2009).

Η Μονάδα είναι δυναμικότητας 50 κλινών και συνολικής επιφάνειας 4.580 τ.μ. και περιλαμβάνει τα εξής τμήματα: Εξωτερικών Ιατρείων, Επειγόντων Περιστατικών, Βραχείας Νοσηλείας, Απεικονιστικά Εργαστήρια, Βιοπαθολογικά Εργαστήρια, Μαιευτικό και Χειρουργικό Τμήμα, Νοσηλευτικές Μονάδες (32 κλινών), Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ( 5 κλινών), Μονάδα Εμφραγμάτων (5 κλινών).