ΕΟΠΠΥ προς ασφαλισμένους: Από τη τσέπη σας οι υπηρεσίες σε παρόχους που είναι σε επίσχεση

26-12-2016

Δεν θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι που θα λάβουν υπηρεσίες από παρόχους οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Εμμέσως πλην σαφώς ο Οργανισμός αποτρέπει τους ασφαλισμένους να προσφύγουν για υπηρεσίες στις κλινικές που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. 

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους ασφαλισμένους του, «πριν λάβουν οποιαδήποτε παροχή υπηρεσιών (νοσηλεία, εξετάσεις κ.λ.π.) από συμβεβλημένους παρόχους, να επιβεβαιώνουν αν πράγματι δέχονται ασφαλισμένους του Οργανισμού, ώστε να αποφύγουν την καταβολή εξ ιδίων ολόκληρου του ποσού της δαπάνης τωνπαρεχόμενων υπηρεσιών». 

Από την πλευρά τους, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.), αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση από την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους μέχρι την Παρασκευή 12/12/2014. 

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών συνεχίζει την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, «παραμένοντας πάντα θετικοί στον ειλικρινή διάλογο, όποτε και αν το Υπουργείο Υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το κρίνουν σκόπιμο».