ΕΟΠΥΥ: Σε real time η αποζημίωση για υπηρεσίες ειδικής αγωγής από τις 10/5

19-04-2019

Σε real time θα αποζημιώνεται πλέον οι δικαιούχοι του ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες ειδικής αγωγής. Η διοίκηση του Οργανισμού ενεργοποιεί νέο σύστημα ηλεκτρονικής εκτέλεσης των παραπεμπτικών προκειμένου να ελέγχει και να εκκαθαρίζει τις σχετικές δαπάνες σε πραγματικό χρόνο και η αποζημίωση να γίνεται εντός 30 ημερών από την υποβολή του σχετικού αιτήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, η εκτέλεση παραπεμπτικών για ειδικές θεραπείες παιδιών-εφήβων από τους θεραπευτές θα γίνεται ηλεκτρονικά προκειμένου να αποζημιώνονται. Συγκεκριμένα για την εκτέλεση των πράξεων:

· ο δικαιούχος μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε θεραπευτή της επιλογής του προσκομίζοντας την εκτύπωση της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης.

· To θεραπευτήριο, είτε αφορά σε φυσικό πρόσωπο είτε αφορά σε εταιρεία, συνδέεται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στην εφαρμογή και εμφανίζει την εγκεκριμένη από τους αρμόδιους ελεγκτές γνωμάτευση.

· Για την αποζημίωση των πράξεων το θεραπευτήριο δίνει στο δικαιούχο: α) την απόδειξη παροχής υπηρεσιών, β) εκτύπωση παραστατικού εκτέλεσης από την εφαρμογή, στην οποία αναγράφονται πόσες και ποιες θεραπευτικές πράξεις εκτέλεσε. Η εκτύπωση αυτή υπογράφεται τόσο από το θεραπευτή όσο και από το δικαιούχο, στην προκειμένη περίπτωση το γονιό.

· Ο δικαιούχος για να αποζημιωθεί υποβάλει στην ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ αίτημα αποζημίωσης μαζί με τα ανωτέρω δύο δικαιολογητικά.

Κάθε θεραπευτήριο ειδικής αγωγής προκειμένου να λάβει κλειδάριθμο πρόσβασης θα πρέπει να προσκομίσει στην ΠΕ.ΔΙ.ΕΟΠΥΥ στην χωρική αρμοδιότητα της οποίας ανήκει αντίγραφο της/των άδειας/ων άσκησης επαγγέλματος όλων των θεραπευτών που εργάζονται σε αυτό, αντίγραφο της/των ταυτότητας/των και σε Πίνακα τα ΑΦΜ και ΑΜΚΑ όλων των θεραπευτών που εργάζονται σε αυτό.

Στη συνέχεια, τα θεραπευτήρια, θα αποκτήσουν κωδικούς, από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr), και στη συνέχεια θα τον παραλάβουν από οποιαδήποτε Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ.) ΕΟΠΥΥ, με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Σημειώνεται ότι μετά την 10-5-2019 όλες οι εκτελέσεις και αποζημιώσεις ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδικής αγωγής θα γίνονται υποχρεωτικά με την ανωτέρω διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Οστεοαρθρίτιδα: Η νόσος των “μεγάλων” χτυπά όλο και νεότερους. Πως διαγιγνώσκεται και πότε χειρουργείται, του Νίκου Τσιλιμιγκάκη χειρουργού ορθοπεδικού-επιμελητή Ευρωκλινική Αθηνών