ΕΟΠΥΥ:Τέρμα οι χειρόγραφες συνταγές ιατροτεχνολογικών προϊόντων

26-12-2016

Απαρχαιωμένο χαρακτήρισε τον «χειρόγραφο» τρόπο χορήγησης και αποζημίωσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός και προανήγγειλε άμεσες αλλαγές.

 Όπως είπε ο κος Κοντός στη συνέντευξη τύπου για τη συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την πάταξη της διαφθοράς στην Υγεία, θα καταργηθεί η απευθείας αποζημίωση των ασθενών, ενώ θα δημιουργηθεί μητρώο πιστοποιημένων γιατρών που θα συνταγογραφούν ηλεκτρονικά πλέον και όχι χειρόγραφα αυτά τα προϊόντα (επιθέματα, αναπηρικά αμαξίδια γυαλιά). Επί πλέον θα καταργηθεί και το ανώτατο πλαφόν για κάθε κατηγορία υλικών που είχε ως αποτέλεσμα τις αυθαίρετες χρεώσεις από τις εταιρείες ανεξαρτήτως ποσότητας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πόρισμα του γενικού επιθεωρητή διοίκησης κου Ρακιντζή, την περίοδο από 1/1 του 2012 έως 31/8 του 2013 είχε σημειωθεί όργιο σπατάλης για την αγορά αμαξιδίων και άλλων τέτοιων προϊόντων. Σύμφωνα με το πόρισμα, τα χρήματα που είχε πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ εκείνη την περίοδο, για την αγορά βιοτεχνολογικών ειδών ανερχόταν στα 118 εκατομ. ευρώ.