«Έπεσαν κεφάλια» για το κορονο-πάρτι της Τσικνοπέμπτης στην HELEXPO. Συμμετείχαν και 4 εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ. Η απάντηση της διοίκησης

09-03-2021

Τέσσερις εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ συμμετείχαν στο κορονοπάρτι της Τσικνοπέμπτης που πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι. Το βίντεο με το κορονο-πάρτι αναρτήθηκε στα social media προκαλώντας έντονες αντιδράσεις καθώς και τα πυρά της αντιπολίτευσης.

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ διευκρινίζει πως ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον ΕΟΔΥ χώρους του κτιρίου της HELEXPO. Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

Ωστόσο, από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό,  προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ.. Πρόκειται για 3 οδηγούς και μία επαγγελματία υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. «Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού», αναφέρει ο Ε.Ο.Δ.Υ..