Επιλέγουμε ερωτικό σύντροφο και με τη μυρωδιά

30-03-2017

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως επιλέγουμε σύντροφο με βάση την εμφάνιση του, τον χαρακτήρα του, την κοινωνική ή οικονομική του κατάσταση. Φαίνεται όμως πως όταν πρόκειται για την επιλογή ερωτικού συντρόφου μεγάλο ρόλο παίζει και η μυρωδιά. Έτσι φάνηκε τουλάχιστον από μια νέα Γερμανική έρευνα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσίευσε η Γερμανική εφημερίδα Bild, η μυρωδιά παίζει σημαντικό ρόλο στη φάση της επιλογής συντρόφου αλλά και στη διατήρηση της σεξουαλικής επιθυμίας

Για την πρώτη ερωτική συνεύρεση ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, σημασία έχει η μυρωδιά του άλλου κι όχι η εμφάνισή του.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι μυρωδιές αναζωπυρώνουν την επιθυμία για σεξ.

Που οφείλεται αυτό; Στις φερομόνες που μας κατευθύνουν σε ότι αφορά την επιλογή συντρόφου.
Πρόκειται για χημικές ουσίες, αόρατες δια γυμνού οφθαλμού, που εντοπίζονται στο δέρμα και στις τρίχες. Επίσης, συγκεντρώνονται στον ιδρώτα και τα ούρα. Τα κυριότερα σημεία του σώματος που εκκρίνουν φερομόνες είναι το πρόσωπο, οι μασχάλες και τα γεννητικά όργανα, εξηγούν οι ειδικοί.

Όσο πιο πολύ ταιριάζει η μυρωδιά των συντρόφων, τόσο ισχυρότερη είναι η σεξουαλική έλξη, αυτό που λέμε “χημεία”.
Αλλά δεν είναι μόνο το σώμα που αποπνέει αισθησιακό άρωμα.

Μπορείτε να ενισχύσετε το ερωτικό φίλτρο με αρώματα ή κρέμες που μυρίζουν βανίλια (η οποία εμπεριέχει ενεργά συστατικά τα οποία είναι παρόμοια με τις φερομόνες), γιασεμί ή άλλα διεγερτικά αρώματα, όπως ο μόσχος, το σανδαλόξυλο και ο βασιλικός.

Ιδιαίτερο αισθησιασμό δημιουργεί επίσης το άρωμα πορτοκαλιού.

Με το σωστό άρωμα, οι εντάσεις διαλύονται και αντικαθίστανται από τρυφερότητα και ρομαντισμό. Και επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι και κάποιοι αρέσκονται στις μυρωδιές της κουζίνας, για όσες κυρίες είναι εξοικειωμένες με το μαγείρεμα, μία είναι η λύση για να του ανοίξετε την όρεξη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Η μυρωδιά του σώματος μας μαρτυρά την προσωπικότητα μας