Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποιεί ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Βασίλης Κικίλιας
04-06-2020

Την έμπρακτη στήριξή του στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου δείχνει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με σειρά επισκέψεων που πραγματοποιεί σε ακριτικές περιοχές της χώρας. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του, το νησί της Σάμου. Ο κ. Κικίλιας βρέθηκε στο νοσοκομείο του νησιού και συγκάλεσε σύσκεψη με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Νοσοκομείου και στην πρώτη φάση της πανδημίας, σε ένα νησί που δεν έχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, από την αρχή του έτους στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, τονίζεται ότι:

–      Έχουν πραγματοποιηθεί 28 προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

–      Έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, οικίσκος πρώτης διαλογής ύποπτων περιστατικών Covid-19.

–      Έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί θάλαμος λήψης δειγμάτων.

–      Έχει εγκατασταθεί φορητό ακτινολογικό  μηχάνημα και εξοπλισμός για τη διασωλήνωση περιστατικών Covid-19

–      Έχουν πλήρως αναπτυχθεί δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα, το Νοσοκομείο διαθέτει έξι κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι τρεις ΜΕΘ-Covid.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ξεκινούν έργα ανακαίνισης της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου και στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα εργασίες συντήρησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τέλος, στο σχεδιασμό ενίσχυσης του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο, τοποθετούνται από το ΕΚΑΒ εντός των επόμενων ημερών τέσσερις επιπλέον διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων.

Βασίλης Κικίλιας: “Πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας”

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στο ΓΝ Σάμου, ο Υπουργός Υγείας έκανε την εξής δήλωση:

«Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος. Η νησιωτικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα. Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας, ειδικά το ακριτικό νησί της Σάμου. Είναι πλέον εμφανές, ότι το υγειονομικό κομμάτι πρέπει να ενταχθεί στο σύστημα της εθνικής μας ασφάλειας και είναι πάρα πολύ κομβικό το να στηρίζονται τα ακριτικά νησιά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω, ως Υπουργός Υγείας, να ξεκινήσω από τη Σάμο τις επισκέψεις μου στην ακριτική Ελλάδα και στα νησιά μας», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στη Σάμο: