Επίταξη υπηρεσιών Υγείας: Παραδόθηκαν τα πρώτα φύλλα πορείας σε ιδιώτες γιατρούς στη Θεσσαλονίκη

13-01-2022

Ξεκίνησε η επίδοση των φύλλων πορείας σε ιδιώτες γιατρούς της Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας.

Η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών Υγείας αφορά υπηρεσίες Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής. Οι γιατροί που έχουν λάβει τα φύλλα πορείας, θα πρέπει να παρουσιαστούν σήμερα Πέμπτη στα νοσοκομεία που έχουν κληθεί και να ξεκινήσουν την εργασία τους.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αρ. ΓΠ. Οικ. 551/2022 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 9/Β/7-1-2022 η επίταξη θα διαρκέσει για χρονικό διάστημα ενός μήνα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στόχος της επίταξης είναι η αντιμετώπιση της «τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης». Η απόφαση ελήφθη εξαιτίας της αυξημένης πληρότητα των κλινών στην 3η και 4η ΥΠΕ αλλά και τις μεταλλάξεις που συνεχίζουν να διασπείρονται.

Όλα αυτά τονίζεται, «καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορωνοϊό».

Ο καθένας από τους επιτασσόμενους εντός του χρονικού διαστήματος της επίταξης των υπηρεσιών τους:

Θα απασχοληθεί στο νοσοκομείο, στο οποίο καλείται να εμφανιστεί, δεκαπέντε ημέρες

Κατά τις οποίες υποχρεούται να τηρεί το ωράριο, το καθηκοντολόγιο, καθώς και

Να συμμετέχει στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσεται από τον διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.