Επίθεση ΓΓ γραμματέα της ΟΕΝΓΕ εναντίον Ξανθού για τις ΤΟΜΥ τις ΜΕΘ και τα πάλαι ποτέ “βοθροκάναλα”

31-07-2017

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο κ. Πάνος Παπανικολάου, ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, εκπρόσωπος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού στον ΣΚΑΪ. Όπως αναφέρει, για το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που συζητείται αυτές τις μέρες στην Βουλή, «ο κ. Υπουργός ομολογεί δημόσια πως ουσιαστικά πρόκειται για εξαγγελία 3.000 προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών που πρόκειται να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ, προσλήψεις ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ με ημερομηνία λήξης (2+2 έτη στην καλύτερη περίπτωση) που εξαρτώνται πλήρως από χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ».

Δηλαδή, σημειώνει ο νευροχειρουργός, «ομολογείται πως ΔΕΝ θα είναι μόνιμο το προσωπικό και ΔΕΝ θα είναι κρατική η χρηματοδότηση, αλλά αντίθετα το προσωπικό θα είναι με προσωρινές ελαστικές σχέσεις εργασίας δύο ή το πολύ τεσσάρων ετών και πως η χρηματοδότηση της ΠΦΥ θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαθέσεις της ΕΕ και γενικότερα των «θεσμών».

Όσον αφορά την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των πολλάκις εξαγγελθεισών προσλήψεων μόνιμων Επιμελητών γιατρών στο ΕΣΥ, ο υπουργός «για πολλοστή φορά επικαλείται προσχηματικά την «γραφειοκρατία». Ούτε σήμερα όμως απάντησε σε αυτό που πολλές φορές έχουμε καταγγείλει, δηλαδή πως η ίδια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και οι μηχανισμοί της ΣΚΟΠΙΜΑ δημιουργούν τέτοια «γραφειοκρατικά» εμπόδια ώστε οι προσλήψεις αυτές να μην ολοκληρώνονται» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου.

Σχετικά με το δραματικό συνεχιζόμενο πρόβλημα στις ΜΕΘ, ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ κατηγορεί τον υπουργό για «ωραιοποίησης της κατάστασης» που «ΔΕΝ ανταποκρίνονται στην αμείλικτη πραγματικότητα. Οι καθυστερήσεις στην διακίνηση προς ΜΕΘ βαρέως πασχόντων ασθενών ΔΕΝ είναι «μερικές ώρες» αλλά τρεις, τέσσερεις και περισσότερες μέρες». Όπως καταγγέλλει, η «λίστα αναμονής» για διακίνηση σε ΜΕΘ βαρέως πασχόντων αυτές τις μέρες όχι μόνο «αμελητέα» δεν είναι, αλλά την περασμένη Παρασκευή 28/7/17  αφορούσε 30 (τριάντα) ασθενείς μόνο όσον αφορά το ΕΚΑΒ Αθήνας!

Καταλήγοντας ο κ. Παπανικολάου τονίζει: «δεν μπορεί να μην σχολιαστεί πως η ίδια η σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη αυτή κάθε αυτή αυτοαναιρεί τις κυβερνητικές προπαγανδιστικές επιθέσεις ενάντια σε εκπροσώπους του νοσοκομειακού κινήματος όταν αυτοί τυγχάνουν (αρκετά σπάνια …) τηλεοπτικής προβολής για να εκθέσουν την πραγματικότητα στην περίθαλψη. Προφανώς για τους κυβερνητικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι «βοθροκάναλα» μόνο τις σπάνιες στιγμές που φιλοξενούν για μερικά δευτερόλεπτα εκλεγμένους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών. Αντίθετα όταν δίνουν την ευκαιρία στους κ.κ. Υπουργούς Υγείας να εκθέτουν ανενόχλητοι επί αρκετή ώρα τις απόψεις τους χωρίς αντίλογο, δεν είναι «βοθροκάναλα» αλλά αυτόματα εξαγνίζονται σε ΜΜΕ «όμορφα, ηθικά και αγγελικά πλασμένα»».