Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: σήμερα η εισήγηση για τα περιοριστικά μέτρα –παραμένουν στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία

νοσοκομειο ασθενεις
26-03-2021

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την πορεία της πανδήμιας και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων. Τα στοιχεία μέχρι στιγμής δεν επιτρέπουν αισιοδοξία και θεωρείται δεδομένη η εισήγηση για παράταση των περιοριστικών μέτρων. Όπως όλα δείχνουν, στη σημερινή τακτική συνεδρίαση η Επιτροπή δεν θα εισηγηθεί άνοιγμα κάποιας οικονομικής δραστηριότητας, τουλάχιστον για μια εβδομάδα.

Τα νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση. Συνολικά, έως και χθες βράδυ, στα νοσοκομεία βρίσκονταν 5.006 ασθενείς. Από αυτούς, 1.174 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες. Χθες από τις 511 εισαγωγές ασθενών, οι 277 έγιναν σε νοσοκομεία της Αττικής. Συνολικά, στα νοσοκομεία της Αττικής  νοσηλεύονται 2.466 ασθενείς. Οι 2.065 σε απλές κλίνες και οι 401 διασωληνωμένοι.

Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται τάση σταθεροποίησης στην ισορροπία εισαγωγών-εξιτηρίων. Και συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής «αγγίζει» τον αριθμό των εξιτηρίων. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, covid19.gov.gr, την Τρίτη 23 Μαρτίου το «ισοζύγιο» ήταν 543 εισαγωγές σε νοσοκομεία και 452 ασθενείς που πήραν εξιτήρια. Ολα αυτά με 80% κάλυψη των κλινών COVID.  Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη.