Έρευνα σοκ! Οι σημερινοί έφηβοι έχουν την ίδια δραστηριότητα με τους 60αρηδες

17-06-2017

Θα περίμενε κανείς ένας έφηβος να έχει περισσότερη ενέργεια και παρουσιάζει περισσότερη σωματική δραστηριότητα. Κι όμως. Μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων προκαλεί σοκ αφού δείχνει πως ένας έφηβος σήμερα έχει την ίδια σωματική δραστηριότητα με έναν μεγάλο άνθρωπο 60 χρονών.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο John Hopkins στης Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν τον βαθμό σωματικής δραστηριότητας 12,529 ανθρώπων από έξι διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Στοιχεία που βρήκαν από το National Health and Nutrition Examination Survey.

Τα αποτελέσματα της έρευνας πραγματικά σόκαραν τους ειδικούς. Όπως φάνηκε, οι σημερινοί έφηβοι έχουν εκπληκτικά χαμηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας τα οποία φτάνουν εκείνα μεγάλων ανθρώπων ηλικίας από 60 ετών και άνω.
Από την μελέτη φάνηκε επίσης πως πάνω από τους μισούς εφήβους δεν ασκούνται όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην παχυσαρκία.

Και όλα αυτά έρχονται μετά από μια πρόσφατη έρευνα που δείχνει πως για την έλλειψη της σωματικής δραστηριότητας και της κίνησης στη ζωή των εφήβων οφείλονται τα social media τα οποία τους καθηλώνει στον υπολογιστή και την καρέκλα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: