Εργασία: Η κακή ποιότητα του αέρα μειώνει την παραγωγικότητα

26-12-2016
Σε πολλά γραφεία η ποιότητα του αέρα δεν είναι καλή. Αυτό συμβαίνει ιδίως στους χώρους εργασίας που φιλοξενούν πολλούς υπαλλήλους και δεν αερίζονται καλά. Τώρα, έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως οι υπάλληλοι που δουλεύουν σε αυτά τα γραφεία έχουν και μειωμένη αποδοτικότητα.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Harvard έβαλαν 24 ανθρώπους να εργαστούν σε διαφορετικά γραφεία με διαφορετική ποιότητα αέρα.
Παράλληλα κατέγραφαν την ταχύτητα της εργασίας τους αλλά και τις αποφάσεις τους τους επάνω στη δουλειά.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Environmental Health Perspectives, έδειξαν πως οι υπάλληλοι που εργάστηκαν στον χώρο εργασίας με την κακή ποιότητα αέρα είχαν και την μικρότερο αποδοτικότητα. Αντίθετα, οι υπάλληλοι που εργάστηκαν σε χώρους εργασίας με καθαρό αέρα είχαν έως και 61% υψηλότερα σκορ στα τεστ αποδοτικότητας.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Joseph Allen τονίζει πόσο σημαντικός είναι ο σωστός εξαερισμός σε ένα γραφείο. Συνιστά επίσης να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι υπάλληλοι σε ένα γραφείο. Ιδίως όταν αυτό είναι μικρό και χωρίς εξαερισμό.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: