“Ερρίκος Ντυνάν”: Το “γάντι” στην αντιπολίτευση θα ρίξει η κυβέρνηση

11-02-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

“Γραμμή” για την δημόσια διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας “Ερρίκος Ντυνάν” από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης έδωσε το βράδυ της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος έριξε το “γαντι” στη Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης να λάβουν δημοσίως θέση για την τύχη του νοσοκομείου.

Με δεδομένο ότι τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης θα έχουν μείζον πρόβλημα να τοποθετηθούν δημοσίως υπέρ της παραμονής του “Ερρίκος Ντυνάν” στην ιδιοκτησία της Τράπεζας Πειραιώς, τη στιγμή κατά την οποίαν το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης προσφέρει 88 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του νοσοκομείου και η συνεργαζόμενη με το Ίδρυμα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διακηρύσσει την πρόθεσή της το “Ερρίκος Ντυνάν” να ενταχθεί τελικώς στο ευρύτερο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, εάν η κυβέρνηση θέσει δημοσίως ερώτημα για την τύχη του “Ερρίκος Ντυνάν” δύσκολα μπορεί κανείς να αποφύγει την απάντηση.

Θα πρόκειται, δηλαδή, για μία κίνηση force εκ μέρους της κυβέρνησης, με την πιο δύσκολη θέση να “επαπειλείται” για το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο διακηρύσσει ότι επιθυμεί την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του healthview.gr, μάλιστα, ίσως ακόμη και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα εκδηλωθεί μεγάλη δημόσια παρέμβαση εκ μέρους της κυβέρνησης για την άσκηση πίεσης προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου ο πλειοδότης του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του “Ερρίκος Ντυνάν”, το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, δηλαδή, να αποκτήσει την ιδιοκτησία του εν λόγω ιδιωτικού νοσοκομείου.