Το ετήσιο πλαφόν για τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη είναι ήδη συμφωνημένο για τα έτη 2018 – 2021…

23-11-2017

Για το θεαθήναι φαίνεται ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός διακήρυξε από το 6ο πανελλήνιο συνέδριο των ασθενών, το οποίο πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ότι από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα προχωρήσει, μεταξύ άλλων, στην αναθεώρηση των ορίων της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, σύμφωνα με όσα ζητούν από κοινού όλοι οι παράγοντες της αγοράς φαρμάκου στη χώρα μας…

Και είναι για το θεαθήναι η διακήρυξη προθέσεων εκ μέρους του Ανδρέα Ξανθού, καθώς η ελληνική κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν ήδη από πολύ καιρό συμφωνήσει από κοινού και έχουν νομοθετήσει, με σχετικές κανονιστικές διατάξεις, ότι το ετήσιο πλαφόν για την δημόσια εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, δηλαδή για την φαρμακευτική δαπάνη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), θα… ανέλθει για τα έτη 2018 – 2021 από το 1,945 δισ. ευρώ στο… δυσθεώρητο ύψος των 2,003 δισ. ευρώ!

Σε κάθε περίπτωση, η χώρα μας δεν θα βρίσκεται εκτός μνημονίου τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ενώ για τα έτη 2018 – 2021 όλα τα κορυφαία στελέχη της Ε.Ε. και του ΔΝΤ προειδοποιούν ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στην δημοσιονομική αυτοσυγκράτηση, για την οποίαν, ασφαλώς, θα υπάρχει ένα είδος θεσμικής επιτήρησης από τους δανειστές της χώρας μας, ακόμη και με την έξοδο από τα μνημόνια, ακόμη και με την έξοδο της χώρας μας στις αγορές.