Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Φάρμακα
26-12-2016

Παραμένουν στις επάλξεις έτοιμοι για κινητοποιήσεις στην περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση οι φαρμακοποιοί μετά τη χθεσινή γενική τους συνέλευση.

“Ο κλάδος των φαρμακοποιών έχει εξεγερθεί» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος με αφορμή την συνεχιζόμενη  καθυστέρηση  που εμφανίζει σήμερα η κυβέρνηση  στην επίλυση των θεμάτων που νομοθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ΠΦΣ η ΓΣ του ΠΦΣ  εξουσιοδότησε το ΔΣ για την προκήρυξη άμεσης κινητοποίησης όποτε χρειαστεί ενώ  σε ψήφισμα της ζητά  μεταξύ άλλων από την Κυβέρνηση την μη απελευθέρωση των σημείων πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ, την μη αύξηση της τιμής τους  και την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ  ώστε να αντιμετωπιστεί   η οικονομική  ασφυξία των Φαρμακείων και η επιτεινόμενη αβεβαιότητα στην λειτουργία τους, που προέρχεται από την  καθυστέρηση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης αποφασίστηκε η διοργάνωση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης με συστράτευση των υγειονομικών και κοινωνικών φορέων  από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ανέφερε   πως «Οι Φαρμακοποιοί θα αντιδράσουν ακόμη πιο δυναμικά. Η κυβέρνηση οφείλει να διορθώσει αυτά τα οποία  έχει υποσχεθεί όπως το θέμα της πολυϊδιοκτησίας , του ωραρίου και τα άλλα μνημονικά μέτρα που απορρύθμισαν την λειτουργία  του κλάδου χωρίς να προσφέρουν  τίποτα θετικό  στην Φαρμακευτική Περίθαλψη.