Έξαλλοι οι παιδίατροι με τα βίντεο κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης

27-11-2017

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αναφορικά με τα σποτ για την ανάδειξη του θέματος της σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Εκπρόσωποι της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (ΕΕΛΠΑΑΤ) κάνουν λόγο για στοχοποίηση του ιατρικού κόσμου και απευθυνόμενοι στη Γενική Γραμματεία με επιστολή τους, ζητούν εκ νέου την απόσυρση των τηλεοπτικών σποτ.

Όπως υποστηρίζουν, «η επιλογή των ιατρών έγινε προς εντυπωσιασμό του κοινού προς το οποίο απευθύνονται τα σποτ, δημιουργώντας όμως αλυσιδωτή αντίδραση λόγω αφενός της αποσταθεροποίησης της σχέσης του ιατρού με τους ασθενείς και αφετέρου της δημιουργούμενης ψυχολογικής αμφισβήτησης των παιδιών προς το γιατρό που τα μεγαλώνει».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης των ιδιωτών παιδιάτρων Αττικής, κ. Κώστα Νταλούκα «Η Ένωσή μας, αρωγός της οικογένειας και των παιδιών, παραμένει στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας και είναι πρόθυμη να ενώσει τις δυνάμεις της μαζί σας για την καταπολέμηση των απαράδεκτων φαινομένων της κακοποίησης και της σεξουαλικής παρενόχλησης».

 «Τα δύο εκ των τεσσάρων σποτ αναφέρονται σε ιατρούς, το ένα σε παιδίατρο και το δεύτερο σε καθηγητή της ιατρικής σχολής, παρόλο που έχουν λάβει δημοσιότητα και δικαστική έρευνα, σεξουαλικές παρενοχλήσεις λχ από αστυνομικούς ή από εισαγγελικούς λειτουργούς» τονίζεται στην επιστολή.

Καταλήγοντας οι παιδίατροι υπογραμμίζουν πως ήταν άστοχη η σύνδεση οποιουδήποτε επαγγέλματος με τη σεξουαλική παρενόχληση, «αφού αυτός που παρενοχλεί είναι ο άνθρωπος και όχι το επάγγελμα. Το επάγγελμα μπορεί να παίζει ρόλο όχι ως προς τον προσδιορισμό, αλλά ως εξουσιαστική δύναμη που μπορεί να ασκηθεί στον παρενοχλούμενο σε εργασιακούς χώρους».