Οι έξυπνοι «κόβονται» πιο εύκολα στις εξετάσεις οδήγησης

11-09-2017

Εκατομμύρια άνθρωποι δίνουν καθημερινά εξετάσεις οδήγησης σε ολόκληρο τον κόσμο. Άλλοι πετυχαίνουν κι άλλοι αναγκάζονται να δώσουν και δεύτερη φορά για να καταφέρουν να πάρουν το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης. Βρετανοί επιστήμονες τώρα βρήκαν πως οι έξυπνοι άνθρωποι δεν πετυχαίνουν πάντα με την πρώτη στις εξετάσεις οδήγησης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι δεξιότητες που αναπτύσσουν οι πιο έξυπνοι άνθρωποι δεν σχετίζονται με την οδηγική τους ικανότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν την πρώτη φορά στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.
Έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία δείχνει ότι, οι άνθρωποι με «κοφτερό» μυαλό έχουν περισσότερες πιθανότητες να «κοπούν» στην πρώτη τους προσπάθεια να περάσουν το τεστ οδήγησης.

Η ασφαλιστική εταιρεία της Βρετανίας DriveXpert διενήργησε μία έρευνα σε δείγμα 1564 ανθρώπων που έχουν αποκτήσει το δίπλωμα οδήγησης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 59% των ατόμων που δεν ήταν μορφωμένοι, πέρασαν τις εξετάσεις οδήγησης με την πρώτη. Αντιθέτως, μόνο το 51% των οδηγών ανώτερου ή ανώτατου μορφωτικού επιπέδου δεν κόπηκαν στο τεστ.

Για τους ειδικούς, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι, οι δεξιότητες που αναπτύσσουν οι πιο έξυπνοι άνθρωποι δεν σχετίζονται με την οδηγική τους ικανότητα.

Για τον Λι Χάντλινγκτον, καθηγητή Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο De Montfort, όσοι δεν έχουν πτυχία και άλλους τίτλους που να πιστοποιούν την εξυπνάδα τους, μπορεί να αποδίδουν καλύτερα στο τιμόνι. Άρα, αν αποτύχετε στις πρώτες εξετάσεις οδήγησης, μην ανησυχείτε! Πιθανότατα είστε πραγματικά έξυπνος. Ή απλά ένας κακός οδηγός. Μπορεί βεβαίως να ισχύουν και τα δύο!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Η οδήγηση παχαίνει
Η σημασία του νερού στην οδήγηση