“Φωτιά”… παίρνει το Google τις Δευτέρες για θέματα Υγείας

26-12-2016

«Φωτιά» ανάβει τις…Δευτέρες η μηχανή αναζήτησης του Google για θέματα υγείας! Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι περισσότερες αναζητήσεις για λόγους υγείας γίνονται την πρώτη εργασίμη ημέρα της εβδομάδας, με το ενδιαφέρον να ατονεί όσο η εργάσιμη εβδομάδα προχωρεί.

Επιστήμονες – ψυχολόγοι στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, συνδέουν τις «ατασθαλείες» του Σαββατοκύριακου με το αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφεται στο Google κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε ημέρα σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται 160 εκατομμύρια αναζητήσεις για ιατρικά θέματα μόνο στο Google. Οι επιστήμονες ανέλυσαν  τις αναζητήσεις που έγιναν στο Google σχετικά με θέματα υγείας για κάθε ημέρα μεταξύ των ετών 2005 και 2012. Είδαν ότι οι αναζητήσεις αυτές ήταν κατά 30% υψηλότερες τη Δευτέρα και την Τρίτη σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Τις υπόλοιπες ημέρες «έπεφταν» κατά 3% την Τετάρτη, κατά 15% την Πέμπτη, μειώνονταν στο μισό την Παρασκευή και κατά 80% το Σάββατο. Οπως σημείωσαν οι ειδικοί, η Δευτέρα μοιάζει με μια «μίνι» Πρωτοχρονιά: ξενύχτι, υπερβολές στο φαγητό, στο κάπνισμα και στο αλκοόλ κάνουν το άτομο να αναζητεί πληροφορίες για την υγεία του μετά τις καταχρήσεις.

«Οι κακές επιλογές σε ό,τι αφορά την υγεία το Σαββατοκύριακο μπορούν να προάγουν την επιθυμία για μια πιο “καθαρή” ζωή από Δευτέρα» αναφέρουν οι ερευνητές και προσθέτουν ότι η νέα γνώση μπορεί να οδηγήσει σε βελτιώσεις στη δημόσια υγεία. «Οι καμπάνιες προαγωγής της υγείας μπορεί να γίνουν πιο αποτελεσματικές στοχεύοντας τον πληθυσμό στην αρχή της εβδομάδας παρά καθ’ όλη τη διάρκειά της» καταλήγουν.