Γάμος: Οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από τα προβλήματα στον γάμο

26-12-2016
Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει πως οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες από τους άντρες. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει φυσικά και μέσα στο γάμο. Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι γυναίκες βιώνουν πιο έντονα τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν μέσα στο γάμο.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν 722 μεγαλύτερα παντρεμένα ζευγάρια. Τα ζευγάρια ήταν παντρεμένα κατά μέσο όρο για 39 χρόνια και ο κάθε σύζυγος ήταν τουλάχιστον 50 ετών.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι γυναίκες βιώνουν πιο έντονα τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν σε ένα γάμο… άρα επηρεάζονται κιόλας περισσότερο από αυτά.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από την συμπεριφορά του συζύγου τους απ’ ότι οι άντρες. 
 
Η έρευνα έδειξε ακόμα πως οι γυναίκες αισθάνονται διαφορετικά την λύπη αλλά όχι την ανησυχία ή την αγανάκτηση. 
Οι άντρες δήλωσαν πολύ πιο ικανοποιημένοι από τους γάμους τους σε σύγκριση με τις γυναίκες. Δήλωσαν επίσης λιγότερο κουρασμένοι μέσα στο γάμο από τις γυναίκες.
 
Όπως είπαν οι ερευνητές, τα ευρήματα αυτά μας βοηθούν να καταλάβουμε λίγο καλύτερα την πολυπλοκότητα μιας σχέσης κι ενός γάμου.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: