Γάμος: Πως επηρεάζει τις συνήθειες στο ποτό

26-12-2016

Ορισμένοι άνθρωποι παραπονιούνται έστω και χαριτολογώντας πως ο σύζυγος τους ή η σύζυγους είναι που τους έκανε να αρχίσουν να πίνουν περισσότερο. Αμερικανική έρευνα τώρα δείχνει πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και πως ο γάμος στην ουσία κάνει τους ανθρώπους να πίνουν λιγότερο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κοινοπολιτείας της Virginia στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασαν τους ιατρικούς φακέλους 3 εκατομμυρίων Σουηδών.
Ήθελαν έτσι να διαπιστώσουν εάν και πως ο γάμος επηρεάζει τις συνήθειες τους στο αλκοόλ.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποια δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση American Journal of Psychiatry, έδειξαν πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο γάμο και τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων από το αλκοόλ.
Όπως φάνηκε από τα ευρήματα, το 60% των αντρων και το 71% των γυναικών εμφάνιζαν μειωμένη κατανάλωση αλκοόλ μετά τον γάμο.
 
Όλα αυτά βέβαια με μια εξαίρεση. Ο άνθρωπος με τον οποίο θα παντρευτεί κανείς να μην έχει ιστορικό κατάχρησης ή εθισμού στο αλκοόλ.
 
Γιατί όμως ο γάμος μας κάνει να πίνουμε λιγότερο; Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Kenneth Kendler έχει να κάνει με το κοινωνικό και ψυχολογικό κομμάτι ενός γάμου.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: