Γεωργιάδης: Χωρίζουν οι δρόμοι μας με αυτούς που θα μπλοκάρουν το νέο δίκτυο ΠΦΥ”

26-12-2016

Τιμητικές συμβάσεις προανήγγειλε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την εμφάνισή του στην “Κοινωνία ώρα MEGA”  SE όσους γιατρούς  του “παλιού” ΕΟΠΥΥ επιλέξουν να κρατήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. “Αυτο θα το κάνουμε για να τιμήσουμε την προϋπηρεσία τους στον οργανισμό”, είπε ο υπουργός. Για τους γιατρούς που θα πληρούν τις προυποθέσεις για να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, θα ισχύσουν σύμφωνα με τον κο Γεωργιάδη, κάποιες ειδικοί παράμετροι οπως πχ μεγαλύτερος αριθμός επισκέψεων.
Απο την αλλη ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά τους γιατρούς, που ναι μεν θα κάνουν δήλωση αλλα δε θα προσέλθουν στις θέσεις τους  στις τριάντα μέρες που προβλέπει ο νόμος. Ο κος Γεωργιάδης κατήγγειλε το συνδικαλιστικό τέχνασμα, που όπως είπε άκουσε ότι χρησιμοποιείται για αντεκδίκηση στο υπουργείο, με σκοπό να δημιουργηθεί πρόβλημα στο σύστημα. Ο υπουργός τόνισε ότι αυτοί που θα μπλοκάρουν με αυτο τον τρόπο τη διαδικασία, θα πορευθούν μόνοι τους και “θα χωρίσουν οριστικά οι δρόμοι μας”.
Ο κος Γεωργιάδης, κάλεσε τους ασφαλισμένους να αναφέρουν στο υπουργείο τους γιατρούς που τους αρνούνται επισκέψεις με πρόφαση το πλαφόν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πληρώνονται οι συμβεβλημένος γιατροί για απλή εξέταση και συνταγογράφηση φαρμάκων.

Να σημειωθεί ότι από χθες έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αυτούς που θα επιλέξουν να ενταχθούν στο σύστημα κλείνοντας τα ιδιωτικά τους ιατρεία, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα σε 7 ημέρες. Από εκεί και ύστερα σε 30 μέρες όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδιακΑσία επιλογής των αιτούντων και θα ξεκινήσει να λειτουργεί το νέο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ενταγμένο πλέον στο ΕΣΥ.